Οι εν Ελλάδι περιπέτειες της Χαλιγουέλ

10.05.2001
Αγαπημένη μου Ελένη, αυτή τη στιγμή που σου γράφω κάθομαι στον καναπέ του σπιτιού μου. Το ρολόι δείχνει 3 τα ξημερώματα και η τηλεόραση παίζει σε επανάληψη τις ειδήσεις των 7.30μ.μ. Το σκηνικό που σου περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινό (ας όψεται η Τζέρι Χαλιγουέιλ), η οποία τον καιρό που την ήξερε μόνο η μάνα της, είχε έρθει στην Ελλάδα για καριέρα.
Αγαπημένη μου Ελένη,


Αυτή τη στιγμή που σου γράφω κάθομαι στον καναπέ του σπιτιού μου. Το ρολόι δείχνει 3 τα ξημερώματα και η τηλεόραση παίζει σε επανάληψη τις ειδήσεις των 7.30μ.μ. Το σκηνικό που σου περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινό (ας όψεται η Τζέρι Χαλιγουέλ) και το γράμμα μου θα το περάσω στο IPT αύριο (δηλαδή σήμερα, ημέρα Πέμπτη). Τέλος πάντων, να μπω κατευθείαν στο θέμα μου, διότι στο Filmnet έχει θρίλερ (μπουουου).

Που λες Ελενάρα το πρώην "Spice girl" τον καιρό που την ήξερε μόνο η μάνα της είχε έρθει στην Ελλάδα για καριέρα. Ως χορεύτρια παρακαλώ σε μεγάλο κλαμπ. Αυτό, δηλαδή της είχαν πει κάποιοι μάνατζερ στην Αγγλία. Η 18χρονη κι απονήρευτη -το τονίζω- τότε Τζέρι πίστεψε στα λόγια τους, μάζεψε τα ολίγα μπογαλάκια της και τσουπ ήρθε στη χώρα μας για να "χτίσει" την καριέρα της. - Υπολόγισε ότι η εποχή είναι κάπου στις αρχές του '90 - Το εν λόγω μεγάλο κλαμπ ήταν στην Πάτρα.

Το κακό βέβαια δεν ήταν η τοποθεσία. Άλλωστε μια χαρά πόλη είναι η Πάτρα. Αλλού εντοπίζεται το δράμα που έζησε η διάσημη αοιδός, στις συνθήκες εργασίας. "Δεν της κόλλαγαν ένσημα"; ίσως να αναρωτηθείς. Όχι φιλενάδα, ο ιδιοκτήτης του κέντρου της ζητούσε μετά από το τέλος του προγράμματος να κάνει κονσομασιόν. Καταλαβαίνεις, να κάθεται από γόνατο σε γόνατο και να πίνει τα ποτάκια της με τους πελάτες. Η Τζέρι αρνήθηκε να κάνει το οτιδήποτε και ο ιδιοκτήτης για να τη "συνετίσει" της πήρε το διαβατήριο για να μη μπορεί να φύγει.

Τη δύσμοιρη. Τελικά, με τα χίλια δύο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, κατάφερε να φύγει. Έκτοτε μη την ξαναείδατε τη Τζέρι. Ούτε θέλει να ακούει για την Ελλάδα και δη για την Πάτρα. Άσε που μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς, λέγοντας πως "οι Έλληνες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την ισότητα". Εντάξει έχει και τα δίκια της, αλλά συγνώμη δε μπορείς να βάλεις κυρία Χαλιγουέιλ όλους τους άνδρες στο ίδιο καζάνι. Δεν είναι σωστό για παράδειγμα να λες έμμεσα ότι ο Σωτήρης, ο αρχισυντάκτης μας είναι μισογύνης. Είναι άδικο και δεν το θέλει ούτε ο Θεός. Τέλος πάντων, μη σε ζαλίζω, αυτά κι άλλα πολλά, τα είπε στο MAD και τον Θέμη Γεωργαντά.