Απειλείται η ζωή της Νικολούλη

15.06.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ενώ εσύ είσαι ξέγνοιαστος κι ωραίος μια συνάδελφός σου την τελευταία εβδομάδα περνά δύσκολες στιγμές. Η Αγγελική Νικολούλη δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της από έναν "παράξενο" άνδρα, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως...Χάρος.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,

Ενώ εσύ είσαι ξέγνοιαστος κι ωραίος μια συνάδελφός σου την τελευταία εβδομάδα περνά δύσκολες στιγμές. Η Αγγελική Νικολούλη δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της από έναν "παράξενο" άνδρα, ο οποίος αυτοσυστήνεται ως...Χάρος. Ο "Χάρος βγήκε παγανιά" πριν τρία χρόνια όμως έκανε την επανεμφάνιση του - μετά από απουσία 15 μηνών - την προηγούμενη Παρασκευή. Στις επιστολές του - ποιήματα δίνει ραντεβού στη δημοσιογράφο, στο Λιτόχωρο μόνο Σάββατο βράδυ. Ίσως τότε να βολεύει τα...UFO.

"Η γλώσσα η επιστημονική τον σατανά ομοιάζει, το όνομά του άλλαξε και UFO τόνε βγάζει. Φαίνεται πως ζηλέψανε τη χάρη τη δική σου, μου μηνύσαν ότι θα έρθουν στην εκπομπή σου. Να κατέβουνε εις την γη, να έρθουν να σε βρούνε, όλοι μαζί το αίμα σου εσένανε να πιούνε". Οι στίχοι αυτοί Σωτηράκη είναι απόσπασμα από την τελευταία επιστολή - ποίημα που έλαβε η Νικολούλη. Από αυτά τα ολίγα που διαβάσαμε συμπεράνουμε ότι ο "ποιητής", εκτός από το "Φως στο Τούνελ" βλέπει και πολύ "X- Files".

Σοβαρά τώρα η γνωστή δημοσιογράφος αν κι έχει τρομοκρατηθεί προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, καθώς όπως λέει "τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στη δουλειά μας". Εμένα, πάντως αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα είχα πάρει τα "όρη και τα λαγκάδια" από την τρομάρα μου. Η αστυνομία πάλι έχει αρχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του "ψυχοπαθούς", όπως τον έχουν χαρακτηρίσει ψυχολόγοι που μελέτησαν τις επιστολές. Οι έρευνες Σώτο μου, στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ προς το παρόν τόσο το σπίτι, όσο και το γραφείο της Νικολούλη βρίσκονται υπό τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας.

Το άλλο σου το είπα ότι ο "ποιητής" παρουσιάζει τον εαυτό ως τον Χάρο; "Τώρα αν δεις τα μούτρα μου, νομίζεις βλέπεις χάρο, θ ' αποφασίσω μια βραδιά να έρθω να σε πάρω. Πείσμα στο πείσμα το έβαλα εγώ να σε αποκτήσω, γι' αυτό κι αποφάσισα τη γη σας να γκρεμίσω". Αυτό το "Σας" ειλικρινά με προβλημάτισε. Λες να είναι όντως ένας εξωγήινος; Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθούν στο Ντουκοβάνι - ξέρεις τον X- File" που έχει μια εμπειρία με τα...UFO; Αυτό, όμως που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί επιμένει να δίνει ραντεβού στο Λιτόχωρο και ουχί στα Μαρμαρένια Αλώνια; Εκεί που πάλεψαν ο Διγενής Ακρίτας με τον Χάροντα.