Η "γουρουνίτσα" Πάλτροου

21.11.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, αν πας στο Χόλιγουντ και πεις "Λάντεν, Όσαμα Μπιν Λάντεν" θα σου φερθούν καλύτερα από το να πεις: "Πάλτροου, Γκουίνεθ Πάλτροου". Ο λόγος της αντίδρασης αυτής είναι απλός: η γνωστή ηθοποιός έχει πάρει ψηλά τον αμανέ και θεωρεί ότι είναι αυτή κι άλλη καμία στο μάταιο τούτο κόσμο.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Αν πας στο Χόλιγουντ και πεις "Λάντεν, Όσαμα Μπιν Λάντεν" θα σου φερθούν καλύτερα από το να πεις: "Πάλτροου, Γκουίνεθ Πάλτροου". Στην πρώτη περίπτωση, θα σε βρίσουν, θα σε κοιτάξουν περίεργα, άντε θα σε "δώσουν" στο FBI ως συνεργάτη του τρομοκράτη. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, θα σε πάρουν με τις κλοτσιές και θα βάλουν τους σωματοφύλακες τους -αν υπάρχουν- να σε κάνουν τουλούμι στο ξύλο. Ο λόγος της αντίδρασης αυτής είναι απλός: η γνωστή ηθοποιός έχει πάρει ψηλά τον αμανέ και θεωρεί ότι είναι αυτή κι άλλη καμία στο μάταιο τούτο κόσμο.

Τελευταίο κρούσμα της υπεροψίας της ήταν η άρνηση της να συμμετάσχει σε μία φιλανθρωπία. Η γνωστή εταιρεία διαμαντιών "Mikimoto" ζήτησε από τους διασημότερους σχεδιαστές του κόσμου, Vera Wang, Caroline Herrera, Oscar De La Renta να φτιάξουν ένα διαμαντένιο κολιέ αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τα έσοδα που θα εισπράξουν από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων στους δίδυμους πύργους, στη Νέα Υόρκη. Για να πετύχει αυτό, ζήτησαν από διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ να φορέσουν το κολιέ αυτό στις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Όλες δέχτηκαν την πρόταση, πλην της Πάλτροου. "Σιγά μη φορέσω αυτή την αηδία", είπε μόλις είδε το σχέδιο του κοσμήματος. Οι διοργανωτές τα έχασαν, αφενός γιατί το κολιεδάκι είναι συγκλονιστικό, αφετέρου γιατί... και χάλια να ήταν έπρεπε να το φορέσει, καθώς προοριζόταν για ιερό σκοπό. "Στο κάτω, κάτω έχει δει το λαιμό της πως είναι; Σαν στρουθοκάμηλος που υποφέρει από αυχενικό!" σκέφτηκαν οι διοργανωτές και υποσχέθηκαν να μην της προτείνουν ποτέ τίποτα. Αν το κάνουν, "να τους κοπεί η γλώσσα"! Και δίκιο έχουν, διότι η ηθοποιός δεν έμεινε σε ένα απλό: "Μπλιαχ, τι κολιέ είναι αυτό". Είπε λόγια προσβλητικά, ότι και καλά έχει πολλές φιλανθρωπικές προτάσεις στις οποίες έχει βάλει ανθρώπους ειδικούς να τις αξιολογήσουν, για το που πρέπει να μετάσχει ή όχι. Όσον αφορά, δε, το θέμα κοσμήματα, η Γκουίνεθ δε φοράει ό,τι κι ό,τι: Η επιλογή γίνεται μετά αναδεύσεως της φαιάς ουσίας των προσληφθέντων γι' αυτήν ειδικών, οι οποίοι κρίνουν αν της πάει ή όχι. Γιατί, όπως και να το κάνουμε.... ένας τέτοιος λαιμός δεν είναι να χαραμίζεται!