Η τυχερή κυρία υπουργός

28.11.2001
Αγαπημένη μου Ελευθερία, όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα κάθισα να δω "Πρωινό Καφέ" για το διαγωνισμό με το ένα εκατομμύριο δραχμές, που δίνει το Zapping. Μάλιστα, κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι η σημερινή θα ήταν η τυχερή μου μέρα. Ωστόσο, η τύχη για μία ακόμη φορά μου γύρισε την πλάτη, όμως δεν έκανε το ίδιο με τους...υψηλούς τηλεθεατές της Ελένης.
Αγαπημένη μου Ελευθερία,


Οπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα κάθισα να δω "Πρωινό Καφέ" για το διαγωνισμό με το ένα εκατομμύριο δραχμές, που δίνει το Zapping. Μάλιστα, κάτι έλεγε μέσα μου ότι η σημερινή θα ήταν η τυχερή μου μέρα. Είχα δει, κιόλας, όνειρο ότι με έπαιρνε η Μενεγάκη τηλέφωνο και μου έλεγε: "Καλημέρα, τι μου κάνετε; Μου είστε καλά; Ζουζουνίτσα, θα κερδίσεις ένα εκατομμύριο, αν μου απαντήσεις στην ερώτηση: Η Μαίρη σε ποιο παιγνίδι έπαιξε; Στο "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" ή στο "Big Brother";". Εγώ, εννοείται πως απαντούσα και κέρδιζα το ποσό.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα είχα ονειρευτεί. Η τύχη για μία ακόμη φορά μου γύρισε την πλάτη, όμως δεν έκανε το ίδιο με τους ... υψηλούς τηλεθεατές της Ελένης. Το εκατομμύριο "τσάκωσε" σήμερα η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μαίρη Κυπριωτάκη - Περράκη. Η υπουργός, πέραν της ανέλπιστου τύχης που είχε με το τυχερό κουπονάκι, την ώρα εκείνη έτυχε να βρίσκεται στο σπίτι της και να απαντήσει στο τηλεφώνημα. Αμέσως, κατάλαβε ότι στην άλλη γραμμή ήταν η Μενεγάκη, διότι κατά σύμπτωση έβλεπε την εκπομπή της.
Το εκατομμύριο, όπως είπε δεν ανήκει στην ίδια, διότι η νύφη της ήταν εκείνη που έστειλε το κουπόνι. Η κυρία Κυπριωτάκη δεν είναι φαν των τυχερών παιγνιδιών και την τύχη της προτιμά να τη δοκιμάζει αλλού. Έτσι, τα χρήματα θα πάνε όλα στην τσέπη της τυχερής νύφης, η οποία ακόμη δεν έχει σκεφτεί πως θα ξοδέψει το ποσό. Το σίγουρο είναι ότι δε θα δυσκολευτεί και πολύ να βρει τον τρόπο, καθότι τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι βιτρίνες έχουν βγάλει κάτι συνολάκια...μούρλια.

Κι ενώ, είχα βυθιστεί στις σκέψεις μου χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη ήταν η θεία, η οποία έτυχε να δει την εκπομπή. "Άτιμη που είναι αυτή η τύχη. Εγώ που ξέρω πώς να ξοδέψω τα λεφτά δε μου ήρθαν" είπε για να συνεχίσει: "Άντε τώρα να δω πως θα μαζέψω ένα σεβαστό ποσό για να κάνω τη φιλανθρωπία της χρονιάς". Ξέρεις, η θεία πέρα το τι είναι, τυγχάνει μεγάλη φιλάνθρωπος και μια φορά που είχε κερδίσει 150 χιλιάδες στο "Πάμε Στοίχημα" δώρισε τα κέρδη σε ορφανοτροφείο των Αθηνών.