Απλήρωτος ο Λιβεριάτος!

30.11.2001
Αγαπημένη μου Αγγελική, ο σημερινός ταξιτζής που έπεσα πάνω, ήταν μανούλα στα παντός είδους κους, κους ενημερώνοντας με ότι ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο οποίος εμφανίζεται στα "Άστρα" στη Θεσσαλονίκη έχει να πληρωθεί από τον επιχειρηματία εδώ και δύο εβδομάδες.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Η καλύτερη τελικά πηγή πληροφόρησης δεν είναι ούτε η περιπτερού, ούτε η φευγάτη θεία μου. Οι ταξιτζήδες είναι, των οποίων ο κλάδος άπαξ κι εξέδιδε ένα περιοδικό ... κίτρινου τύπου "Τα νέα της ταρίφας" θα έβγαζαν τρελά λεφτά και δεν θα χρειάζονταν να κάνουν απεργίες, ούτε να αυξάνουν συνεχώς τα κόμιστρα. Ο σημερινός ταξιτζής που έπεσα πάνω, ήταν μανούλα στα παντός είδους κους, κους. "Σε πληρώνουν εκεί που δουλεύεις" με ρώτησε κι εγώ του απάντησα καταφατικά.

"Τυχερή είσαι" μου είπε "ο Λιβιεράτος έχει να δει τον ¨Παπανικολάου¨ και τον ¨Κολοκοτρώνη¨ εδώ και 15 μέρες". Και είναι αλήθεια, φίλτατη μου. Ο αοιδός, που τον καιρό αυτό εμφανίζεται στα "Άστρα" στη Θεσσαλονίκη, έχει να πληρωθεί από τον επιχειρηματία εδώ και δύο εβδομάδες. Και δε μιλάμε για μικροποσά, που να πει ο άνθρωπος "άντε δώστα μου τη πρώτη του μηνός". Τα ... κέρατα τους, χρωστάνε στον Λάμπη καθώς την βραδιά - υπό κανονικές συνθήκες - εισπράττει περίπου 800 χιλιάδες δραχμές! Και πάλι, όμως, ο Λιβιεράτος είναι άνθρωπος συγκαταβατικός και σπάνια τραβάει τα άκρα. Αν το μαγαζί δεν πήγαινε καλά, θα έκανε την απαιτούμενη υπομονή.

Ωστόσο, τα "Άστρα" κάθε βράδυ είναι πίτα κι αυτό τον κάνει έξω φρενών. Γιατί, δε μπορεί ο καλλιτέχνης να έχει μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα αφήνοντας πίσω γυναίκα και παιδί και να μην τυγχάνει ίχνους σεβασμού. Όπως, είπε στον Βαλάντη (τον έτερο αοιδό του μαγαζιού) τα όρια του εξαντλούνται και οι πιθανότητες να παραμείνει στο κέντρο είναι λιγότερες από ότι να κλείσει συναυλίες για το μήνα Γενάρη με την Μπριτνεϊ Σπίαρς. Ο Βαλάντης, πάντως, κρατάει χαμηλούς τόνους και είναι διατεθειμένος να περιμένει κι άλλο. Βλέπεις, έχει τον γάμο του το Πάσχα και είναι στη φάση που πρέπει να μαζέψει λεφτά, διότι η τελετή κοστίζει. Τη στάση του αυτή υποστηρίζει και η σύντροφος του Άντζη.