Τσακώνεστε συνέχεια; 7 σκέψεις που θα κάνουν τη σχέση σας καλύτερη

09.01.2020
Τσακώνεστε συνέχεια; 7 σκέψεις που θα κάνουν τη σχέση σας καλύτερη
Εντόπισε την πηγή του κακού και βελτίωσε τη σχέση σου, στον βαθμό που μπορείς.

Είτε για σοβαρά είτε για ασήματα θέματα, οι καυγάδες στις σχέσεις είναι αρκετά συχνό φαινόμενο. Τι γίνεται όμως όταν αυτό γίνεται η κανονικότητα στη σχέση σου και νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο;

Αυτό το είδες; Πώς να αξιοποιήσεις έναν καυγά υπέρ της σχέσης σου

Αν δε θέλεις να χωρίσεις και δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, μπορείς να βρεις μία λύση σε αυτήν την ανάγκη να τσακώνεσαι συνέχεια. Όλα ξεκινούν από εσένα και από το μοτίβο που ακολουθείς στις σχέσεις σου. Το ίδιο και ο σύντροφός σου. Εντόπισε την πηγή του κακού και βελτίωσε τη σχέση σου, στον βαθμό που μπορείς.

Βρες τη ρίζα του κακού
Ξέχασε να πλύνει τα πιάτα και σε πιάνει υστερία. Είσαι εντελώς σίγουρη ότι περί αυτού πρόκειται; Ότι δεν έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν εκδήλωσες τη σωστή στιγμή; Ή ότι δε μεταφέρεις στη σχέση τα νεύρα και το άγχος της δουλειάς; Πάρε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τον πραγματικό λόγο. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος που ξέρεις για να ζητήσεις περισσότερη φροντίδα και σιγουριά.

Μπες στα παπούτσια του όταν τσακώνεσαι
Ίσως το βασικότερο λάθος που κάνουμε όταν τσακωνόμαστε. Σκέφτεσαι μόνο τη δική σου οπτική και τις δικές σου ανάγκες. Μιλάμε όμως για δύο διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες. Κάποιες φορές χρειάζεται να μπαίνεις στη θέση του συντρόφου σου και να δείχνεις ενσυναίσθηση. Δε θα το κάνεις συνέχεια, αλλά είναι αρκετά βοηθητικό και δείχνει το νοιάξιμό σου.

Μην κολλάς στη λεπτομέρεια
Πάνω σε παλιότερο καυγά, ο σύντροφός σου είπε μία χαζομάρα που μάλλον δεν εννοούσε κι εσύ το πήρες πατριωτικά. Την αναμασάς κάθε φορά που τσακώνεστε και δε λες να το ξεχάσεις με τίποτα. Αν είναι να κολλάς σε αυτά, πώς θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα μεγάλα και σημαντικά; Move on.

Διάβασε επίσης: Μήπως έχεις συμβιβαστεί στη σχέση σου;

Δεν τσακώνεσαι νηφάλια
Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι σωστοί χρόνοι. Αν επιλέγεις να πεις αυτά που σε ενοχλούν και να φτάνεις να τσακώνεσαι αφού έχεις πιει ή πριν πάτε για φαγητό στους γονείς σου, είναι λογικό να υπάρχει ήδη μία ένταση. Επίλεξε τη στιγμή που είστε ήρεμοι, υπάρχει χρόνος και χώρος. Μην αποφεύγεις το eye contact όταν του μιλάς. Βοηθά στο να έχεις ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Φαντάσου τη ζωή σου χωρίς το ταίρι σου
Είναι αρκετά απλό. Δεν παίρνουμε τον χρόνο να σκεφτούμε ότι δεν είναι τίποτα δεδομένο και ότι μπορείς να χάσεις έναν σημαντικό άνθρωπο από τη ζωή σου. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Σκέψου πώς μπορεί να βελτιωθεί η σχέση και όχι πώς θα παθαίνετε έκρηξη κάθε δυο μέρες. Αντί να κάνετε focus στα ελαττώματα (που πάντα θα υπάρχουν), βρείτε αυτά που σας έκαναν να ερωτευτείτε και σας κάνουν να εκτιμάτε ο ένας τον άλλον. Ένα απλό reminder είναι.

Δες και αυτό: 5 ρομαντικές χειρονομίες που θα κάνουν τη σχέση σου πιο δυνατή από ποτέ

Συμβιβάσου και λίγο
Ο συμβιβασμός δεν ισούται με ήττα. Σημαίνει ότι ωριμάζεις. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα και δε γίνεται να έχεις συνέχεια τον τελευταίο λόγο. Κάποιες φορές θα έχεις δίκιο, κάποιες θα είσαι ο κακός της υπόθεσης και κάποιες είναι οκ να λες «δεν πειράζει. Ας κάνω πίσω. Είναι για το καλό της σχέσης και δε θεωρώ ότι είναι τεράστιος συμβιβασμός». Κάποιες φορές θα το κάνει εκείνος για τη σχέση. Έτσι πάνε αυτά. Δούναι και λαβείν.

Μήπως να χωρίσεις;
Το τελικό στάδιο. Έχεις δοκιμάσει την ενσυναίσθηση, τον συμβιβασμό, παραδέχεσαι τα λάθη σου και αναγνωρίζεις πότε είναι κάτι σημαντικό και πότε απλώς ξεσπάς στον άλλον. Δε θέλεις να σκέφτεσαι τον χωρισμό (και ποιός θέλει άλλωστε;), αλλά ίσως είναι η μόνη επιλογή σε αυτήν τη φάση. Ξέρεις ότι έχεις κάνει αυτό που μπορείς, πενθείς για αυτήν την απόφαση, το αποδέχεσαι και προχωράς.