Τα μυστικά εκείνης που σου τρώει τη δουλειά!

18.04.2016
Έξυπνες κινήσεις που μπορείς να δανειστείς από τους υποψηφίους που πάντα φαίνονται να κερδίζουν την πολυπόθητη θέση.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Τι διαφορετικό κάνουν οι άλλοι και μπορούν και παίρνουν τη δουλειά; Υπάρχουν μυστικά στη μάχη της αναζήτησης εργασίας κι αν ναι ποιά ειναι αυτά; Κλέψε τα μυστικά των υποψηφίων που πετυχαίνουν πάντα και καλή επιτυχία!

Μυστικό #1

Δεν βασίζονται σε αγγελίες

Η κοινωνική δικτύωση και η ενημέρωση φίλων και γνωστών για την αναζήτηση εργασίας, σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο αποτελεσματική από την αναζήτηση εργασίας μέσω αγγελιών. Αρκετές εταιρίες δεν δημοσιεύουν αγγελία πριν εξαντλήσουν τα ήδη υπάρχοντα βιογραφικά του αρχείου αλλά και των συστημένων ατόμων από εργαζόμενους. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο για αναζήτηση εργασίας, μείνε ενημερωμένη, ψάξε, στείλε βιογραφικά και μην περιμένεις το μάνα εξ ουρανού.

Μυστικό #2

Το βιογραφικό σου πρέπει να πείθει από τα πρώτα 6 δευτερόλεπτα

Η απόρριψη ενός βιογραφικού γίνεται μόλις στα πρώτα 6 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα το πάρει κάποιος στα χέρια του, κάτι που σου δείχνει γιατί θα πρέπει να φροντίσεις να είναι τέλειο! Το κατάλληλο βιογραφικό πρέπει να είναι προσεγμένο και συνοπτικό, να μην κουράζει και να δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Μυστικό #3

Το social Media προφίλ είναι σημαντικό

Αρκετοί διευθυντές και υπεύθυνοι hr σκανάρουν τα προφίλ των υποψηφίων στα social media για να πάρουν μια εικόνα για το "ποιόν" τους. Και μπορεί οι προσωπικές σου φωτογραφίες στο Facebook να είναι κλειδωμένες αλλά τα tweets και η φωογραφία προφίλ και τα διάφορα δημόσια posts δίνουν μια ιδέα, οπότε προσοχή σε τι ποστάρεις.

Από την άλλη αν είσαι κάτοχος ενός blog, σχετικού με το αντικείμενο της θέσης κι αν το προφίλ σου στο LinkedIn είναι προσεγμένο, κάτι τέτοιο σίγουρα δίνει το προβάδισμα.

Μυστικό #4

Δεν εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους (θετικά ή αρνητικά)

Η απάντηση που έλαβες στο e-mail και σε καλεί σε συνέντευξη μπορεί να σε ενθουσιάσει, καλό θα είναι όμως να μην εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου, ειδικά με αποστολή μηνύματος με φατσάκια, θαυμαστικά κτλ. Διατήρησε τον επαγγελματισμό σου, απάντα θετικά δηλωνοντας τη διαθεσιμότητά σου και καλή επιτυχία! Αυτό φυσικά ισχύει και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας. Μπορεί για παράδειγμα ένα σχόλιο του ατόμου που σου παίρνει τη συνέντευξη να σε εκνευρίσει. Σε αυτή την περιπτωση οφείλεις να μείνεις ψύχραιμη και να συνεχίσεις δίχως να το φανερώσεις.