Ποιό ζώδιο απορρίπτουν οι εργοδότες;

22.09.2014
Εκτός από το βιογραφικό οι Κινέζοι εργοδότες μάλλον δίνουν βαρύτητα και στο... ζώδιο!

Υπάρχει ένα κινέζικο ανέκδοτο για ένα αφεντικό που ξεσκαρτάρει βιογραφικά χωρίς καν να τα διαβάσει. Όταν η γραμματέας του το βλέπει, τον ρωτά γιατί πετά τα βιογραφικά κι αυτός της απαντά: "Γιατί δε θέλω να προσλάβω κάποιον άτυχο στην εταιρία".

Το αστείο είναι πως το ανέκδοτο αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας, αφού πολλοί εργοδότες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τύχη αλλά και την αστρολογική εύνοια κάθε φορά που εξετάζουν κάποιο βιογραφικό. Η αστρολογική διάκριση είναι μια πραγματικότητα στη χώρα που μας έχει συνηθίσει σε κάθε τι παράξενο καθώς το ζώδιο είναι κι αυτό παράγοντας προς εξέταση για πρόσληψη, δίνοντας στοιχεία για την προσωπικότητα αλλά και τη συμβατότητα του υποψηφίου με τα υπόλοιπα ζώδια και συναδέλφους.

Σε αυτή την αστρολογική εκδοχή επιλογής προσωπικού ζημιωμένοι βγαίνουν οι παρθένοι καθώς όσοι γεννήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 23 Αυγούστου και 22 Σεπτεμβρίου απορρίπτονται από τους εργοδότες. Κι η αιτία βρίσκεται στο ζωδιακό κύκλο αφού τα άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτό το διάστημα (για το δυτικό κόσμο τα γνωστά μας παρθενάκια) θεωρούνται αρκετά ιδιότροπα έως και.... ψυχαναγκαστικά κι έχουν την τάση να επικρίνουν τους άλλους.

Από την άλλη, οι δυσφημισμένοι παρθένοι έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια για την αποκατάσταση της φήμης τους, τονίζοντας πως απλά θέλουν να είναι τέλειοι στη δουλειά τους γι΄αυτό και διπλοτσεκάρουν τα πάντα.

Δ.Γ.