Οι γυναίκες με καμπύλες κάνουν έξυπνα παιδιά!

22.01.2015
Άλλος ένας λόγος για ν΄αγαπήσεις τις καμπύλες σου είναι κι αυτός! Ιδού κι η επιστημονική εξήγηση...

Το πανάρχαιο ερώτημα γιατί οι γυναίκες βάζουν κιλά στους γοφούς και στους γλουτούς μάλλον λυθηκε: νέα μελέτη δείχνει πως οι τσουπωτές γυναίκες κάνουν πιο εφυή μωράκια.

Αυτό το συσσωρευμένο λίπος, όπως λένε οι επιστήμονες διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου των νεογνών μέσω του θηλασμού.

Ο καθηγητής Will Lassek, απο το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, που υπήρξε κι επικεφαλής της έρευνας εξηγεί μιλώντας στην βρετανική Daily Mail:

"Το λίπος στις περιοχές αυτές, είναι μια αποθήκη για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού".

"Χρειάζεται μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά για να δομηθεί το νευρικό σύστημα και το λίπος σε αυτές τις περιοχές είναι επίσης πλούσιο σε δοκοσαεξανοϊκό οξύ το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η φύση δηλαδή φάινεται να έχει προνοήσει ώστε οι γυναίκες να συσσωρεύουν λίπος για το... μωράκι τους, γι΄αυτό και τα μεγάλο ποσοστό λίπους σε σχέση με το σωματικό βάρος (30% λίπος επί του συνολικύ βάρους κατά μέσο όρο).

Ένα βήμα πιο πέρα προχώρησε κι ένας άλλος επιστήμονας, ο David Bainbridge, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, που έχει επίσης ασχοληθεί με το γυναικείο σχήμα του σώματος. Τα τελευταία ευρήματα των ερευνών του εξηγούν το γιατί οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες, όπως για παράδειγμα τσουπωτές σταρ όπως τη Τζένιφερ Λόπεζ, η Μπιγιονσέ, η Μαράια Κάρει ή η εκκεντρική Καρντάσιαν, τόσο ελκυστικές: απλούστατα γιατί αυτό υποδεικνύει πως θα κάνουν έξυπνα παιδιά...

Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια, αυτό είναι κάτι το αξύμωρο, αλλά όταν μιλά η επιστήμη εμείς τι μπορούμε να πούμε;

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα