5 λόγοι περηφάνειας για μαμάδες μόνο!

28.09.2015
Δε θα μπορούσαμε να μη φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τη μητέρα μας. Η μαμά είναι το πιο ιδιαίτερο άτομο στη ζωή μας, αυτή που μας δίνει στήριξη και θάρρος, ένας υπερήρωας με ανθρώπινη μορφή ή ένας άγγελος που βρίσκεται συνέχεια στο πλευρο μας. Κι αν είσαι κι εσύ η ίδια μαμά, έχεις όχι έναν αλλά πολλούς λόγους για να νιώθεις και να είσαι περήφανη.

1. Έφερες στον κόσμο μια νέα ζωή

Αν δεν είναι τιμή κι ευλογία να φέρνεις στον κόσμο μια νέα ζωή τότε τι είναι;

2. Ο ρόλος της μαμάς δεν τελειώνει στη γέννα

Εσύ είσαι αυτή που θα δώσεις κατάλληλη παιδεία και μαθήματα ζωής στο παιδί σου. Δεν είναι μόνο το σχολείο πηγή γνώσης.

3. Κάνεις θυσίες

Πόσες μαμάδες άφησαν τη δουλειά τους, τη σταδιοδρομία τους για να επικεντρωθούν στα παιδιά τους; Αν είσαι κι εσύ ανάμεσα σε αυτές σου αξίζουν εύσημα. Ακόμη όμως κι αν είσαι εργαζόμενη μαμά, πόσο προσωπικό χρόνο θυσιάζεις για το/τα βλαστάρι/α σου; Η μητρότητα θέλει συμβιβασμούς και θυσίες.

4. Είσαι πολυεργαλείο

Μια μανούλα είναι γιατρός, δασκάλα, συμπαίκτης, συμβουλός και πολλά άλλα για τα παιδιά της. Παράλληλα είναι ένα πολυεργαλείο που πλένει, μαγειρέυει, κάνει τις δουλειές του σπιτιού, τις εξωτερικές εργασίες, έχει ώρα για παιχνίδι, για μάθηση, έχει πάντα χρόνο για τα παιδιά της. Αυτές είναι ικανότητες που έχουν οι μαμάδες και πρέπει να νιώθουν περήφανες γι΄αυτό.

5. Μόνο εσύ ξέρεις τι να κάνεις

Έχεις γεννήσει τα παιδιά σου και τα έχεις δει να μεγαλώνουν. Μόνο εσύ γνωρίζεις τις εναλλαγές της διάθεσή τους, τα ξεσπάσματά τους, πώς να τους φτιάξεις το κέφι κι αυτό είναι από τα πιο σημαντικά.