8 λόγοι που η μητρότητα είναι σαν τον... κεραυνοβόλο έρωτα!

01.10.2016
Σίγουρα η μητρότητα δε συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο, αν το καλοσκεφτείς όμως έχει απίστευτες ομοιότητες με τον κεραυνοβόλο έρωτα!

Είναι δυνατόν; Κι όμως...

1. Είσαι νευρική όταν είσαι μακριά του

Θυμάσαι πώς χτυπούσε η καρδούλα σου και τι αγωνία βίωνες όντας μακριά από τον αγαπημένο σου; Το ίδιο κι ακόμη χειρότερα δε συμβαίνει και τώρα που απόκτησες παιδάκι; Δεν αντέχεις στιγμή μακριά του και σου λείπει τόσο πολύ κάθε φορά που το αφήνεις σε γονείς, πεθερικά ή τη νταντά.

2. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το πρώτο του φιλί

Θυμάσαι το πρώτο σου φιλί; Πώς ήταν η εμπειρία; Αν ήσουν τρελά ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο σίγουρα θα σου έχει μείνει αξέχαστο μέχρι... να λάβεις το π΄ρωτο φιλάκια από το βλαστάρι σου. Θα δεις αστεράκια...

3. Τη μια πετάς στα σύννεφα, την άλλη στιγμή είσαι μέσα στα νεύρα

Αυτές οι αντιθέσεις που συμβαίνουν στον έρωτα υπάρχουν ακόμη πιο έντονα στην μητρότητα. Εκεί που είσαι μέσα στη γλύκα και τα "ζαχαρώματα", από τα σ΄αγαπώ και τα φιλάκια, κάτι συμβαίνει και τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο. Μη το ψάχνεις, άντρας ή παιδί το ίδιο και το αυτό.

4. Αισθάνεσαι τόσο όμορφα να ξυπνάς δίπλα του

Λίγα πράγματα στον κόσμο είναι τόσο γλυκά. Κάποτε ήθελες να ξυπνάς στο πλευρό του αγαπημένου σου και να είναι το πρώτο πρόσωπο που αντικρύζεις με το που ανοίγεις τα βλέφαρά σου. Τώρα το ίδιο κι ακόμη πιο έντονο συναίσθημα νιώθεις βλέποντας το παιδί σου.

5. Έχει παντα προτεραιότητα

Θυμάσαι πως ήταν όταν πρωτοερωτεύτηκες; Όλο σου το πρόγραμμα ρυθμιζόταν βάσει του καλού σου, ακόμη κι αν "έφτυνες" τις κολλητές για τον συναντήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το παιδί: έχει πάντα προτεραιότητα!

6.Μιλάς όλη την ώρα για την αγάπη σου

Αν κάθε φορά που πέταγες σε ροζ συννεφάκι από έρωτα ζάλιζες φίλους και γνωστούς μιλώντας τους συνέχεια για τον αγαπημένο σου και τη σχέση σας, σκέψου πως τώρα αυτό το κάνεις με το παιδί σου. Είναι αδύνατο ν΄αντισταθείς στον πειρασμό, σωστά;

7. Έχει το πάνω χέρι

Σε όλες έχει τύχει να κάνουν μια σχέση με τον άλλο να έχει το πάνω χέρι. Το ίδιο συμβαίνει με το παιδί. Όσο κι αν δε θέλεις να το παραδεχτείς, είναι σε θέση ισχύος.