H Μπάρμπι γίνεται φυσιολογική γυναίκα! [Photos]

07.02.2016
Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει τις κούκλες και ειδικά τις Μπάρμπι τόσο αδύνατες και με αλαβάστρινη επιδερμίδα, που σε τίποτα δε θυμίζει συνηθισμένη φυσιολογική γυναίκα. Η εταιρεία αποφάσισε να κάνει στροφή στο πιο... καθημερινό και σύμφωνα με δημοσιεύματα λανσάρει νέα σειρά με κούκλες κάθε "μεγέθους". Ψηλές, κοντές, παχουλές, αδύνατες, καστανές και ξανθιές, κάθε σωματότυπος και χρώμα επιδερμίδας, μαλλιών και ματιών συναντάται στις νέες κουκλιτσες. Διαπίστωσέ το και μόνη σου! Εσύ ποιά απ΄όλες διαλέγεις;

Οι κουκλίτσες με τις πλούσιες καμπύλες στόχο έχουν να δώσουν μια ρελιστική εικόνα στα παιδιά για το γυναικείο σώμα, όπως αυτό που πιθανότατα έχουν κι οι μανούλες τους και να αποδείξει πως η ομορφιά και το στιλ δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τα κιλά.

Η εταιρεία κατά καιρούς είχε κατηγορηθεί πως προωθεί ανορεξικά πρότυπα στα μικρά κοριτσάκια. Βέβαια, αν και οι θηλυκές κούκλες αλλάζουν, το σώμα του Κεν Κεν παραμένει αθλητικό και γυμνασμένο αλά... φέτες όπως το γνωρίζουμε.

Εκτός από τους νέους τρείς τύπους σώματος η Μπάρμπι του 2016 θα βγαίνει και σε επτά τόνους χρώματος για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε φυλής. Όσο για τα μάτια υπάρχουν 22 αποχρώσεις, 24 διαφορετικά στιλ μαλλιών και πολλές διαφορετικές επιλογές σε αξεσουάρ και ρούχα.

Ως προς τα μαλλιά συναντάμε διάφορα χτείσματα και στιλ από άφρο, σγουρά, ολόισια μέχρι και και πλεξούδες κλασικές ενώ υπάρχει ποικιλία και στο χρώμα, από τα πιο συνηθισμένα (ξανθό, καστανό, μελαχρινό) μέχρι τα πιο τρανταχτά μπλέ και μόβ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, με την ποικιλομορφία και την μεγαλύτερη ποικιλία σε στιλ, τα κορίτσια θα έχουν περισσότερα ερεθίσματα κι επιλογές κάτι που θα πυροδοτήσει τη φαντασία τους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυριολεκτικά αλλάζουμε το πρόσωπο της μάρκας, δηλώνει η αντιπρόεδρος της Mattel και σημειώνει πως η εταιρεία νιώθει την ευθύνη προς τα κορίτσια και τους γονείς οι κούκλες ν΄αντανακλούν μια ευρύτερη άποψη περί ομορφιάς.

Οι πωλήσεις της Μπάρμπι έχουν πέσει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια με τα κορίτσια ανά τον κόσμο να προτιμούν άλλα είδη παιχνιδιού όπως πχ τα ηλεκτρονικά κι αυτή η αλλάγή σκοπό έχει να κεντρίσει εκ νέου το ενδιαφέρον των κοριτσιών με νέες ανανεωμένες πιο καθημερινές κούκλες, μακριά από το πρότυπο της ξανθιάς κοκκαλιάρας μπίμπο με τα τακούνια και το βαρύ μακιγιάζ.

Οι νέες κούκλες θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα την 1η Μαρτίου ενώ κάποιες είναι ήδη διαθέσιμες online. Όλα τα μοντέλα, και οι 33 νέες κούκλες θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.