15+1 είδη μαμάδων σε μια παιδική χαρά: Κι όλες τους υπάρχουν!

14.07.2016
Είτε έχεις παιδάκι, είτε όχι μια βόλτα στην παιδική χαρά θα σε πείσει: Μαμά δεν είναι μόνο μία αλλά πολλές διαφορετικές, σαν να ανήνουν σε άλλες φυλές. σε άλλο είδος.

Ιδού οι 15 πιο... γραφικές μαμάδες που συναντάμε σε μια παιδική χαρά

1. Η πρωτάρα μαμά που... βιάζεται

Μπορεί το μωράκι να είναι μόλις τεσσάρων μηνών αλλά η νέα μαμά το πηγαίνει στην παιδική χαρά. Τι κι αν αυτό δε μπορεί να κάνει κούνια, τραμπάλα ή ότι άλλο; Το κρατάει στην αγκαλιά ή το κουνάει στο καροτσάκι νομίζοντας πως το μωρό διασκεδάζει..

2. Η υπερπροστατευτική μαμά ομπρέλα ή η υποχόνδρια

Είναι κι αυτή μια από τις "φυλές" μαμάδων στην παιδική χαρά. Τρέχει όλη την ώρα πίσω από το παιδάκι προσέχοντας τυο να μην πέσει, να μην ακουμπήσει πουθενά, να μην αγγίξει το έδαφος.

3. Η μαμά παπαγαλάκι

Σίγουρα το έχεις αντιληφθεί: είναι η μαμά αυτή που λέει συνέχεια μα συνέχεια τα ίδια, συνήθως επιφωνήματα, την ώρα που ο παιδί κάνει τραμπάλα. Έι όπ, έι όπ, έι όπ.... Πες δεν το κάνεις εικόνα;

4. Η μαμά με το κινητό προέκταση του χεριού της

Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί μιλάει στο κινητό. Με hands free ή άνευ δεν έχει σημασία. Η μαμά αυτή δε θα σταματήσει να μιλάει στο κινητό ακόμη κι όταν το παιδάκι χρειαστεί τη βοήθειά της.

5. Η μαμά-νοικοκυρά που κερνάει όλη την παιδική χαρά

Είναι η μαμά αυτή που διατυμπανίζει σε όλους τις μαγειρικές της ικανότητες, Και για να το αποδειξει, φέρνει σε ταπεράκι δείγματα της δεξιότητάς της. Σοκολατίπιτα, καρυδόπιτα, ραβανί, αλμυρά πιτάκια, κάθιε ημέρα και κάτι διαφορετικό.

6. Η μαμά δικτάτορας

Είναι η μαμά αυτή που κάθεται σε μια γωνιά και το μόνο που ξέρει είναι να κάνει παρατηρήσεις και να γκρινιάζει για όλα. Ακόμη κι όταν το παιδάκι τη φωνάξει, θα απαντήσει αυστηρά.

7. H μαμά με κοιλιακούς φέτες

Είναι η μαμά αυτή που αν την έβλεπες μόνη στο δρόμο θα ορκιζόσουν πως αυτή η γυναίκα δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γεννήσει. Το κορμί είναι λαμπάδα, οι κοιλιακοί φέτες κι απορείς πώς γίνεται... Κι εννοείται πως κάνει τα πάντα για να τονίσει. Η μαμά αυτή θα σκάσει μύτη οπωσδήποτε με κολλάν και μπλούζα κοντά που να δείχνει την άψογη ανύπαρκτη κοιλίτσα.

8. Η ξενοφοβική μαμά

Τα παιδάκια ως γνωστόν δε γνωρίζουν από φυλές κι εθνικότητες. Έχουν μια απίστευτη ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη κι αν δε μιλούν την ίδια γλώσσα. Κι εδώ μπαίνει στο πλάνο η ρατσίστρια μαμά που αν δει το βλαστάρι της να μιλά με παιδάκι από την αλλοδαπή θα το απομακρύνει με μιας...

9. Η μαμά που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο παγκάκι μόνη της!

Είναι το είδος αυτό της μαμάς που απλώνει τσάντες, τσαντάκια, περιοδικά, καφέ, σνακ κι ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί πάνω στο παγκάκι για να κατοχυρώσει πως δε θα κάτσει άλλος δίπλα της. Σου θυμίζει κάτι;

10. Η μαμά που κάνει υποδείξεις σε όλους

Η μαμά αυτή έχει άποψη για τα πάντα και θα διορθώσει όχι μόνο το δικό της παιδί αλλά και τα άλλα. "Έτσι κάνουν σωστά τραμπάλα", "Δεν γίνεται έτσι η τσουλήθρα", "Μήπως να δοκιμάζατε να παίξετε με αυτόν τον τρόπο.." και η λίστα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη.

11. Η μαμά που σφυρίζει αδιάφορα

Ότι κι αν γίνει η μαμά αυτή είναι υπερβολικά απασχολημένη με τα δικά της για να προσέξει το παιδί. Διαβάζει το περιοδικό της, φτιάχνει τα νύχια, μιλάει με φίλες και για το παιδί, ούτε λόγος. Και να το απαγάγουν δε θα το καταλάβει.

12. Η μαμά που βρίσκει ευκαιρία να ξαναγίνει παιδί

Πηγαίνει στην παιδική χαρά και το διασκεδάζει περισσότερο από το παιδί κι αυτό γιατί βρίσκει την ευκαιρία να κάνει κούνια, τραμπάλα, τσουλήθρα κι ότι άλλο με πρόσχημα πως σαν καλή μανούλα παίζει με το παιδάκι της.

13. Η μαμά λατέρνα

Είναι η μαμά που για να έρθει στην παιδική χαρά έχει περάσει πρώτα από το κομμωτήριο, έχει κάνει μακιγιάζ λες και θα βγει σε βραδινή έξοδο και φυσικά έχει επιλέξει 12ποντη γόβα!

14. Η κολλημένη με τις φωτογραφίες μαμά

Είναι η μαμά που θα τρέχει πίσω από το παιδί για να το βγάλει να κάνει τραμπάλα, κούνια, ακόμη και να πέφτει. Και κατά ένα περίεργο τρόπο η συνήθεια αυτή δε σταματάει ποτέ!

15. Η μαμά που ασκεί "bullying"

Είναι η μαμά που θα ασκήσει εκφοβισμό στα παιδάκια αν τολμήσουν και πειράξουν το βλαστάρι της αλλά αν το παιδί της χτυπήσει κάποιο άλλο δε θα επέμβει και θα το κάνει με πλήρη συνέιδηση . Ίσως και να καμαρώσει. Είναι σαφέστατα η χειρότερη "φυλή" μαμάς.

+1 Η μαμά της διπλανής πόρτας: ΕΣΥ