Είσαι μαμά; Όσα ξεχνάς να κάνεις αλλά επιβάλλεται!

06.09.2016
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Το να είσαι μαμά είναι από τα πιο χαρούμενα και όμοφα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως κάποιες στιγμές γίνεται το πιο κουραστικό και καταπιεστικό. Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσεις να βγεις νικήτρια από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και να μεγαλώσεις σωστά τα παιδιά δεν είναι άλλος από το να μην ξεχνάς ή αναβάλλεις όσα καθημερινά επιβάλλεται να κάνεις.

Ποιά είναι αυτά; Για ρίξε μια ματιά...

Η καλή μαμά δεν είναι αυτή που βάζει σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες της αλλά αυτή που καταφέρνει να βρει τη χρυσή τομή και να νιώθει ευτυχής κι ολοκληρωμένη.

Έτσι μη ξεχνάς...

#1 Να έχεις επαφή κι επικοινωνία με φίλους

Το ότι έγινες μαμά δε σημαίνει πως πρέπει να χαθείς από φίλους και γνωστούς. Μαμά έγινες, δεν άφησες τα εγκόσμια. Στην πραγματικότητα, ίσως τώρα να τους έχεις περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Και δεν είναι μόνο οι άλλες μανούλες απαραίτητες στη ζωή σου αλλά κι οι άτεκνες φίλες, ακόμη κι οι ελεύθερες. Οι τελευταίες είναι άλλωστες αυτές που θα σου δώσουν "τονωτικές ενέσεις" και θα σε βοηθήσουν να θυμάσαι πως εκτός από μαμά είσαι και γυναίκα. Και μπορεί να μην είσαι σε θέση να βγαίνεις έξω για καφέ και ποτό σε καθημερινή βάση, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να κρατάς επικοινωνία. Οι επαφές θα μειωθούν αλλά δε θα εκλείψουν.

#2 Απόλαυσε ένα μπάνιο/ντους χωρίς περισπασμούς

Είναι από τα μεγαλύτερα παράπονα μιας μαμάς: δε μπορείς να κάνεις ούτε μπάνιο με την ησυχία σου. Αναπολείς τις εποχές εκείνες που έμενες με τις ώρες στη μπανιέτα κάνοντας αφρόλουτρα, μποτέ με άλατα και με μπαλίτσες αρωματικές που έβγαζαν φυσαλλίδες. Τι εποχές κι αυτές... Γιατί να μη μπορείς να έχεις αυτή την πολυτέλεια και τώρα; Κι όμως μπορείς να κάνεις αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό πραγματικότητα κι ο μπαμπάς μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ζήτα του ν΄αναλάβει το παιδί για μισή ωρίτσα έτσι ώστε να κάνεις κι εσύ ένα μπανάκι με την ησυχία σου, με γαλήνη κι αρμονία.

#3 Μη ξεχνάς τη γυμναστική - Δεν είναι πολυτέλεια

Η άσκηση είναι ευεργετική ψυχή και σώματι. Προσφέρει υγεία, ευτυχία και σε κάνει καλύτερη μαμά. Αφενός σε βοηθά να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με λιγότερο στρες και να το μεταλαμπαδεύσεις και στα παιδιά σου. Μη ξεχνάς πως τα παιδιά παίρνουν τόσο το κακό όσο και το καλό παράδειγμα πρώτα από τους γονείς.

#4 Διάβασε κάτι που δεν έχει να κάνει με παιδιά ή μητρότητα

Ήδη απο τη στιγμή που έμεινες έγκυος γέμισες τη βιβλιοθήκη σου και τα βράδια σου με βιβλία ψυχολογίας, ανατροφής παιδιών κι όλα όσα έχουν να κάνουν με εγκυμοσύνη και μητρότητα. Και πολύ καλά έκανες αλλά υπάρχει κι όριο. Δεν πειράζει αν χαρίσεις λίγηώρα στον εαυτό σου για να διαβάσεις κάτι που σε ευχαριστεί, ακόμη και να ξεφυλίσσεις ένα περιοδικό μόδας (κι ας μην είσαι ακόμη σε mood να ντυθείς και να στολιστείς).

Πάρε ιδέες από εμάς και κάνε κλικ σε όποια στήλη μας σου κινεί το ενδιαφέρον.

Από κους-κους και διασημότητες, κουζίνα και γεύσεις, ζητήματα ερωτικά & συναισθηματικά , συμβουλές υγείας διατροφής κι ευ ζην, ομορφιά, μόδα, άστρα, ιδέες διακόσμησης, ΤΕΣΤ, για την ψυχαγωγία τα έχουμε ΟΛΑ. Have Fun. Και ρίχνε που και πού και μια ματιά στη στήλη μας για τις μαμάδες.

#5 Άσε κατά μέρος τις ενοχές και τις αμφιβολίες

Είναι συχνό μια νέα μαμά να γεμίζει ενοχές κι αμφιβολίες για το εάν είναι σωστή ως προς την ανατροφή του παιδιού. Κι όμως αυτές οι πρακτικές είναι επιβλαβείς. Κάθε μανούλα κάνει λάθη αλλά μαθαίνει κι από αυτά. Χαλάρωσε λίγάκι...