Επιστροφή στα θρανία: Ξοδέψτε λιγότερα!

08.09.2016
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή «αναστενάζει» το πορτοφόλι των γονιών. Τα παιδιά ενθουσιασμένα ζητούν τα... πάντα! Γίνεται να τους στερήσεις τη χαρά; Όχι, βέβαια. Ιδού 5 έξυπνες λύσεις για συμφέρουσες αγορές.

Γονείς,

  1. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλες τις αγορές σας από ένα κατάστημα. Κάντε μια προσεκτική έρευνα αγοράς και ψωνίστε κάθε είδος από εκεί που σας συμφέρει. Μπορεί, για παράδειγμα, ένα κατάστημα να έχει σε προσφορά στιλό, μολύβια και μπογιές και ένα άλλο τετράδια.
  2. Μην πάτε για ψώνια αν δεν έχετε φτιάξει προηγουμένως μαζί με το παιδί σας μια λίστα με τις αγορές που θέλετε να κάνετε. Διαφορετικά μπορεί να αποκτήσετε οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη! Το ιδανικότερο, βέβαια, θα ήταν να περιμένετε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε θα πάρετε αναλυτικά τη λίστα των υλικών που ζητούν οι εκπαιδευτικοί. Αν, πάλι, δεν έχετε υπομονή, αγοράστε τα απολύτως απαραίτητα.
  3. Για την επιλογή σχολικής τσάντας προτιμήστε την ποιότητα και όχι την ποσότητα! Ο κανόνας αυτός μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα πράγματα, όχι μόνο στα σχολικά. Θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο και δεν θα χρειαστεί άμεσα αντικατάσταση.
  4. Μη σνομπάρετε τα εκπτωτικά καταστήματα! Πάνε οι εποχές που τα συγκεκριμένα μαγαζιά είχαν μόνο παλιά ή ελαττωματικά ρούχα και παπούτσια. Τώρα πλέον μπορείτε να βρείτε γνωστές μάρκες προηγούμενης σεζόν σε πολύ καλές τιμές.
  5. Ανταλλάξτε ρούχα των παιδιών σας με άλλα, φίλων και συγγενών. Η ανταλλαγή ρούχων θα πρέπει να γίνει μια συνήθεια που να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 122

Update: Σεπτέμβριος 2016.