Μήπως ανήκεις στους πολλούς; Αυτή τη μέρα έχουν γενέθλια οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο

04.05.2018
Μήπως ανήκεις στους πολλούς; Αυτή τη μέρα έχουν γενέθλια οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσοι ακόμα άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα με εσένα; Με πόσα μωρά… γεννηθήκατε ακριβώς την ίδια στιγμή;

Σίγουρα, πρόκειται για απορίες που όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας βρεθήκαμε να έχουμε, η επιστήμη ωστόσο μας καλεί να επικεντρωθούμε σε κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Ποια ημέρα έχουν γενέθλια οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο και πώς εξηγείται αυτό βάσει δεδομένων;

Χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι για τους οποίους έλαβε χώρα η συγκεκριμένη έρευνα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Harvard έχοντας μελετήσει τα στατιστικά στοιχεία γεννήσεων από ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο κατά τη χρονική περίοδο από το 1973 έως το 1999, υπέδειξαν την 16η Σεπτεμβρίου ως την ημέρα που έλαβαν χώρα οι περισσότερες γεννήσεις.

Ημερομηνία που… δεν τους ξάφνιασε καθόλου.

Ο λόγος;

Κάνοντας τους υπολογισμούς και αφαιρώντας κανείς εννέα μήνες από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πέσει επάνω στα μέσα Δεκεμβρίου, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων! Διάστημα που είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο πως φέρνει κοντά τους ανθρώπους –ιδίως τους συντρόφους- που τις ημέρες τον εορτών ξεσαλώνουν και με το παραπάνω.

Όσο για τη λιγότερο δημοφιλή από πλευράς γεννήσεων ημερομηνία; Δεν είναι άλλη από την 29 Φεβρουαρίου.

Προβλέψιμο μεν, κατανοητό δε, καθώς τη συναντάμε μόλις κάθε τέσσερα χρόνια.