Πρώτο τριήμερο με τα "πεθερικά"; Οδηγός επιβίωσης

12.08.2018
Πρώτο τριήμερο με τα "πεθερικά"; Οδηγός επιβίωσης
Με τον 15Αύγουστο να πλησιάζει δεν αποκλείεται να ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θα περάσουν τις γιορτινές αυτές μέρες με την οικογένεια του "καλού" σου. Σημείωσε μερικά έξυπνα tips που θα βοηθήσουν ώστε οι μέρες να περάσουν "αναίμακτα".

Η πρώτη εντύπωση "μετράει"

Εφόσον είναι η πρώτη φορά που πηγαίνεις στο σπίτι τους καλό είναι να μην πας με άδεια χέρια. Μια ασφαλής λύση που "δε χάνει ποτέ" είναι ένα καλάθι με καλούδια -που έχεις φροντίσει βέβαια πρώτα να σιγουρέψεις ότι τους αρέσουν. Αν μάλιστα έχεις κι εσύ κάτι "παραγωγής" δικού σου ανθρώπου, θα ανέβεις level με τη μία. Να είσαι σίγουρη!

Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα

Έχε στο μυαλό πως και για την οικογένεια του αγαπημένου σου είναι η πρώτη φορά μαζί σου. Οπότε δώσε και σε εκείνους μια ευκαιρία και, πάνω από όλα, δώσε... χρόνο! Τα βιαστικά συμπεράσματα δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.

Δείξε ενδιαφέρον

Να είσαι έτοιμη να μάθεις τα πάντα, για τα πάντα. Από τις χιλιάδες ιστορίες για το πού ακριβώς έπεσε ο "καλός" σου με το ποδήλατο όταν ήταν μικρός και πού έδωσε στο πρώτο του φιλί, μέχρι το πώς φτιάχνεται το ιδανικό παστίτιο!! Όλα θα τα ακούσεις με χαμόγελο.. Και που ξέρεις;; Μπορεί να τα ευχαριστηθείς κιόλας!!!

Διάβασε επίσης: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς -και πώς να τα αποφύγεις

Χαλάρωσε

Αυτό βέβαια θα έπρεπε να είναι νούμερο στη λίστα. Αν πας "τσιτωμένη" και "έτοιμη για καυγά", να ξέρεις δεν θα τη γλιτώσεις! Μόνο κερδισμένη θα βγείς αν είσαι χαλαρή και περάσεις και στους άλλους το ίδιο συναίσθημα. Εκείνοι μπορεί να είναι πιο τρακαρισμένοι από εσένα. Το σκέφτηκες αυτό;

Μικρά tips για να αποφύγεις τυχόν καυγάδες

Ιδανικά δεν θα συμβεί τίποτα. Σε περίπτωση όμως που βρεθείς σε "δύσκολη" θέση, Σκέψου κάτι από τα παρακάτω και εφάρμοσέ το.

  • Πάρε βαθιές ανάσες και μέτρα έως το 10.
  • Δε χρειάζεται να απαντάς και στην παραμικρή σπόντα.
  • Μη ζητάς από τον σύντορφό σου να πάρει θέση ενώ καυγαδίζεις με την πεθερά. Ο καυγάς θα γίνει μόνο χειρότερος.
  • Δείξε πως υπολογίζεις την άποψή της και κάνε της κοπλιμέντα.
  • Σκέψου πριν εκραγείς: Ένα Σαββατοκύριακο είναι θα περάσει.