Πρόληψη των παιδικών ιώσεων και κρυολογημάτων με σωστή διατροφή

22.09.2018
Πρόληψη των παιδικών ιώσεων και κρυολογημάτων με σωστή διατροφή
Με τον ερχομό του χειμώνα, οι εποχιακές ιώσεις, η γρίπη και τα κρυολογήματα ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους, με πιο ευάλωτους φυσικά τους οργανισμούς των παιδιών.

Μπορεί τα φάρμακα να είναι η εύκολη λύση, η πρόληψη όμως κυρίως χρησιμοποιώντας τα «όπλα» της φύσης είναι η πιο σωστή. Εντάξτε στο καθημερινό διαιτολόγιό των παιδιών τις παρακάτω τροφές και ενισχύστε φυσικά το ανοσοποιητικό τους.

Εκτός από τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους που συχνά δεν έχουν καλό αερισμό και το γεγονός ότι τον χειμώνα το σώμα μας παράγει λιγότερη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι επίσης παράγοντες που συντελούν στην ελάττωση της ανοσίας. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ο οργανισμός τους δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα αντισώματα για να αντισταθεί. Η αντιμετώπιση των συχνών ιώσεων και κρυολογημάτων βρίσκεται συχνά στο… πιάτο τους. Χρειάζονται τροφές πλούσιες σε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ω3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά που είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό, θα ενισχύσουν το αμυντικό τους σύστημα και θα καταπολεμήσουν τις εποχιακές αυτές ασθένειες.

Η συνέχεια στο itrofi.gr