SEX

Είναι φυσιολογικό να κάνετε σεξ μία φορά το μήνα;

07.09.2024
Είναι φυσιολογικό να κάνετε σεξ μία φορά το μήνα;
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Ποιος ορίζει το φυσιολογικό;.

Η ποσότητα του σεξ σε μια σχέση μπορεί να ποικίλλει και η αποδοχή αυτής της ποικιλίας είναι σημαντική για την ευημερία της σχέσης. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας μόνο λίγες ή μια φορά τον μήνα!

Τι συνιστά υγιή την σεξουαλική ζωή;

Η υγιής σεξουαλική ζωή δεν εξαρτάται από τη συχνότητα, αλλά από την ποιότητα των εμπειριών. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση, σεβασμός και επικοινωνία. Οι σύντροφοι πρέπει να αισθάνονται άνετα να εκφράζουν τις επιθυμίες και τα όρια τους, και να ξέρουν ότι οι ανάγκες τους θα γίνονται σεβαστές.

Πόσο σεξ είναι το «κανονικό»;

Δεν υπάρχει ένα καθολικό «κανονικό» για τη συχνότητα του σεξ. Ενώ η κοινωνία και τα ΜΜΕ προβάλλουν μια συγκεκριμένη εικόνα, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε ζευγάρι έχει τη δική του κανονικότητα. Η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Γιατί μπορεί το λίγο σεξ να δημιουργήσει προβλήματα;

Όταν υπάρχει χαμηλή συχνότητα σεξ και δυσαρέσκεια, αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση. Οι σύντροφοι μπορεί να δυσκολεύονται να επικοινωνούν και να αισθάνονται απομακρυσμένοι. Η συχνή επαφή, είτε είναι σωματική, είτε συναισθηματική, ενισχύει τη σύνδεση στη σχέση.

Τι να κάνετε αν θέλετε περισσότερο σεξ:

Ειλικρινής συζήτηση: Συζητήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας για τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ. Εξετάστε αν υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεση σας για σεξ, όπως άγχος ή συναισθηματικά θέματα.

Νέα ερεθίσματα: Δοκιμάστε καινούρια πράγματα στο κρεβάτι, όπως παιχνίδια ή νέα στάσεις, για να κρατήσετε τη σεξουαλική ζωή ενδιαφέρουσα.

Βοήθεια επαγγελματιών: Αν τα προβλήματα παραμένουν, σκεφτείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σεξουαλικής ευημερίας ή θεραπευτή.

Είναι φυσιολογικό να κάνετε σεξ μία φορά το μήνα;

Το «κανονικό» είναι υποκειμενικό. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας είστε ικανοποιημένοι με αυτό, τότε αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η συχνότητα του σεξ δεν καθορίζει την υγεία της σχέσης εφόσον οι συναισθηματικές και φυσικές ανάγκες και των δύο είναι ικανοποιημένες.

Επικεντρωθείτε στην ποιότητα του σεξ και στο πόσο καλά είστε με τον σύντροφό σας, παρά στην ποσότητα. Αν εσείς και ο σύντροφός σας είστε ευτυχισμένοι με το πόσο συχνά κάνετε σεξ, τότε αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.09.2024 - 23:05