Αδυνατίστε χωρίς άγχος με ισορροπημένη διατροφή

21.07.2008
Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε για να χάσετε βάρος. Αν καταφέρετε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να παραστρατήσετε η απώλεια των κιλών θα έρθει αβίαστα. Όταν ανεβείτε στην ζυγαριά σας δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες: Περιορίστε τους υδατάνθρακες Επιλέξτε προϊόντα ολικής

Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε για να χάσετε βάρος. Αν καταφέρετε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να παραστρατήσετε η απώλεια των κιλών θα έρθει αβίαστα. Όταν ανεβείτε στην ζυγαριά σας δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

*Περιορίστε τους υδατάνθρακες Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης, που αποτελούν σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών, διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου σταθερά μεταξύ των γευμάτων και ελέγχουν την όρεξη.

*Προσπαθήστε να καταναλώνετε 5 μικρομερίδες την ημέρα. Μια μικρομερίδα είναι μια φέτα ψωμί, 2 φρυγανιές, 4-6 κρακεράκια, 1|2 φλυτζάνι ζυμαρικά ή όσπρια.

*Αν δεν μπορείτε να κόψετε εντελώς τους "κακούς υδατάνθρακες", ισορροπήστε τους. Φάτε για παράδειγμα μια φέτα άσπρο ψωμί με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο. Μπορείτε επίσης να ρίξετε στο ψωμί λίγες σταγόνες λάδι και προσθέστε γαλοπούλα.

*Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες αλλά και χαμηλές σε θερμίδες. Φρούτα, λαχανικά, σούπες, σαλάτες και γενικά τροφές ολικής άλεσης. Μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας μεγάλες ποσότητες.

*Μειώστε την ποσότητα φαγητών που έχουν μικρό όγκο. Αντικαταστήστε τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με τα φρέσκα φρούτα. Περιορίστε το ρύζι στην μισή ποσότητα και αναμίξτε το με λαχανικά.

*Διαλέξτε υγιεινές πηγές πρωτεΐνης. Προτιμήστε δηλαδή πρωτεΐνη με ακόρεστα λιπαρά όπως είναι ο σολομός και η σόγια και όχι κορεσμένα όπως παχιά κομμάτια κρέας ή πλήρη γαλακτοκομικά.

*Γεμίστε τουλάχιστον 3/4 του πιάτου σας με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, νερό και πρωτεΐνες, όπως γαρίδες, λαχανικά, άπαχο κρέας και φρούτα.

*Σημειώστε τι τρώτε κάθε φορά που επισκέπτεστε την κουζίνα. Διαλέξτε σνακ με λίγες θερμίδες όπως ποπ-κορν, χωρίς βούτυρο ή ψιλοκομμένα λαχανικά με ένα ντιπ γιαουρτιού.