Παντρεύεσαι; Κάνε τη δίαιτα της Κέιτ Μίντλετον

21.03.2011
Μπορεί η γυναίκα που σκλάβωσε το δεύτερο σε σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Βρετανίας πρίγκιπα Γουίλιαμ (Prince William), η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) να είναι αδύνατη, όμως επειδή η μέρα του γάμου της πλησιάζει, η Κέιτ για να είναι κούκλα αποφάσισε να ακολουθήσει μια διάσημη και πολύ αυστηρή δίαιτα.

Μπορεί η γυναίκα που σκλάβωσε το δεύτερο σε σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Βρετανίας πρίγκιπα Γουίλιαμ (Prince William), η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) να είναι αδύνατη, όμως επειδή η μέρα του γάμου της πλησιάζει, η Κέιτ για να είναι κούκλα αποφάσισε να ακολουθήσει μια διάσημη και πολύ αυστηρή δίαιτα.

Πρόκειται για τη δίαιτα Dukan του Δρ. Πιέρ Ντούκαν (Rierre Dukan) που έχει βοηθήσει πολλές ευρωπαίες να σμιλέψουν το κορμάκι τους και να αποκτήσουν τη γραμμή των ονείρων τους!

Πώς λειτουργεί η δίαιτα: η δίαιτα έχει τέσσερις φάσεις: επίθεση, επισκόπηση, σταθεροποίηση και μονιμότητα. Η πρώτη φάση ενθαρρύνει όσες αποφασίζουν να την ακολουθήσουν, να καταναλώνουν όση ποσότητα θέλουν από τροφές χωρίς λιπαρά, πρωτεϊνούχες τροφές, νιφάδες βρώμης και μεγάλες ποσότητες νερού, που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, να αποβάλλει τις τοξίνες το, έγραψε σχετικά η Ελέιν Σκιολίνο (Elaine Sciolino) στους "New York Times".

H δεύτερη φάση: περιλαμβάνει λαχανικά αλλά όχι φρούτα, η τρίτη φάση έχει δύο φέτες ψωμί, μια μερίδα φρούτο και μια μερίδα τυρί και δύο μερίδες υδατάνθρακες την ημέρα, με δύο εορταστικά γεύματα την εβδομάδα με κρασί και γλυκό (ας μην ξεχνάμε ότι η δίαιτα είναι γαλλικής προέλευσης, πώς είναι δυνατόν να μην έχει κάτι από τα δύο;)

Στη διάρκεια της τελευταίας φάσης η μέλλουσα πριγκήπισσα μπορεί για 6 μέρες την εβδομάδα να τρώει όπως θέλει και την έβδομη ημέρα που απομένει να επιστρέφει στην πρώτη φάση της επίθεσης.

Πόσο υγιεινό είναι; Ο Δρ.Κάτζ (Dr. David Katz) του πανεπιστημίου του Γέιλ δε νομίζει ότι είναι και τόσο υγιεινό το συγκεκριμένο πρόγραμμα." Από ότι μπορώ να σας πω, πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα γρήγορης απώλειας βάρους που σημαίνει το να βγάλουμε από τη διατροφή μας τις περισσότερες τροφές -ειδικά τους υδατάνθρακες- για να έχουμε γρήγορη απώλεια βάρους" έγραψε ο ίδιος στην "Huffington Post".

"Οι τροφές προστίθενται σιγά-σιγά στη διατροφή για να μπορέσει να είναι εφικτό το διατροφικό πλάνο να εφαρμοστεί. Αλλά για να μην ξαναπάρουμε τα κιλά πρέπει να επιστρέφουμε στο μοντέλο "κόβω τα πάντα", λέει ο Δρ.Κάτζ και μας βάζει σε ιδέες. Δηλαδή πρέπει να λιμοκτονήσουμε για να αποκτήσουμε το κορμί της Κέιτ;

Και πώς η Κέιτ σκέφτηκε αυτή τη δίαιτα; Η μητέρα της Κάρολαιν είναι μεγάλη φαν της δίαιτας σύμφωνα με την "Daily Mail", αφού η ίδια ακολουθεί τη δίαιτα για να είναι κούκλα στο γάμο τη κόρης της.

Η Κέιτ από την άλλη που ζυγίζει περίπου 55 κιλά και έχει ύψος 1.77 δεν είναι ανάγκη να μπει σε διαδικασία εξαντλητικής δίαιτας σύμφωνα με το γενικό αίσθημα. Η Χέδερ Λίντσεϊ (Heather Lindsay) σύμφωνα με δημοσιεύματα δήλωσε σχετικά με το βάρος της Κέιτ πως: "Δεν πρέπει να χάσει άλλο βάρος" και η Κέιτ απάντησε( μέσω του εκπρόσωπου ) σε αυτή τη δήλωση πως: "Όλα ήταν μέρος ενός σχεδίου. Πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό θέμα".

Το θετικό: δεν χρειάζεται να μετράς θερμίδες, οι διατροφικές επιλογές που έχεις είναι λίγες άρα δεν μπερδεύεσαι και χάνεις βάρος γρήγορα. Αν μάλσιτα τηρήσεις το πρόγραμμα, δεν ξαναπαίρνεις τα κιλά που έχασες πίσω.

Το αρνητικό: όπως και στην δίαιτα Atkins, η πλήρης αποφυγή των υδατανθράκων, σε κουράζει και σύντομα δεν έχεις όρεξη να συνεχίσεις ενώ χάνεις και τις πολύτιμες βιταμίνες των φρούτων που μπορείς να καταναλώσεις με περιορισμούς.

Μήπως παραείναι αδύνατη η Κέιτ; "Είναι ήδη αρκετά αδύνατη και όποιος και αν κοιτάξει τη φωτογραφία της θα αναρωτηθεί γιατί να μπει στη διαδικασία να χάσει κιλά. Μπορεί να μην είναι στη ζώνη κινδύνου, αλλά σίγουρα δε χρειάζεται να χάσει άλλο βάρος", τονίζει η διατροφολόγος Αμάντα Χάμιλτον (Amanda Hamilton) στο Associated Press. Κι όλα αυτά διαρρέουν, τη στιγμή που η Κέιτ άφηνε να εννοηθεί πως θέλει να πάρει κιλά μέχρι το γάμο για να φορέσει το νυφικό έχοντας περισσότερες καμπύλες!

Κοντός ψαλμός αλληλούια! Ο γάμος είναι μια ανάσα, και θα δούμε όλοι μας κατά πόσο έχει αδυνατίσει και πώς θα δείχνει τότε η Κέιτ!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη , Κατερίνα Πατούλια