Όσο πιο νωρίς τρως, τόσο λιγότερο παχαίνεις!

26.04.2013
Θέλεις να χάσεις βάρος, έχεις δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα δεν γίνεται; Μια νέα έρευνα δύο Πανεπιστημίων στην Ισπανία (Tufts University & University of Murcia) προτείνουν έναν απλό και εύκολο τρόπο για να χάσεις γρήγορα κιλά.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε και στο International Journal of Obesity, ερευνητές από την Ισπανία μελέτησαν τη συμπεριφορά 420 υπέρβαρων ατόμων μέσα σε 20 εβδομάδες. Αντίθετα με τις ΗΠΑ που το κύριο γεύμα της ημέρας λαμβάνει χώρα μετά τις 3 το μεσημέρι, στην Ισπανία οι άνθρωποι καταναλώνουν το 40% των ημερήσιων θερμίδων τους πριν τις 3 το απόγευμα.

Έτσι, μέσα στις 20 εβδομάδες του προγράμματος, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες (οι μισοί έτρωγαν πριν τις 3 μμ και οι υπόλοιποι μετά τις 3 μμ).

Τα αποτελέσματα: στο τέλος των 20 εβδομάδων, όσοι απολάμβαναν το κύριο γεύμα της ημέρας πριν τις 3 το μεσημέρι, έχασαν περισσότερο βάρος, φανερώνοντας πως όσο πιο νωρίς κάνουμε τη σιέστα μας και απολαμβάνουμε το μεσημεριανό μας γεύμα, τόσο περισσότερο χρόνο δίνουμε στον οργανισμό να κάψει τις θερμίδες αυτές.

Σύμφωνα και με την Αλεξάντρα Σίφερλνι, του περιοδικού TIME, όσο πιο αργά προς το βράδυ τρώμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, ανεβάζουμε τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης και τελικά επιβαρύνουμε τη διαδικασία του ύπνου (όπου κι εκεί θα μπορούσαμε να καίμε θερμίδες).

Τι μπορείς να κάνεις: να βάλεις πρόγραμμα στα γεύματά σου, ειδικά τα μεγάλα! Η κουλούρα μας, ευτυχώς μοιάζει με την ισπανική μεσογειακή, οπότε έχε το ταπεράκι έτοιμο και στη δουλειά, κατανάλωσε πολλά φρούτα και λαχανικά και θα δεις διαφορά στη γραμμή σου.