4 τρόποι για να τρως λιγότερο τα Σ/Κ & τις αργίες

18.06.2014
Αν κάθε Δευτέρα πρωί νιώθεις ότι ξεκινάς και μία νέα δίαιτα, δεν είσαι η μόνη! Αν δεν έχεις πολλά σχέδια για το Σαββατοκύριακο ή αποφασίσεις να μείνεις στο σπίτι για να ξεκουραστείς, τότε είναι εύκολο να κρατήσεις τα γεύματά σου σε ισορροπία.
Επειδή όμως έχει μπει ο Ιούνης και να μείνεις στο σπίτι, πόσο μάλλον στην πόλη σου, είναι απίθανο.
Για αυτό το λόγο χρειάζεται να ακολουθήσεις αυτές τις 4 συμβουλές, ώστε να διασκεδάσεις το Σαββατοκύριακο χωρίς να το μετανιώσεις τη Δευτέρα:
1. Κάνε την έρευνά σου.
Μπορεί να σου αρέσει να κοιτάζεις έναν κατάλογο εστιατορίου για πρώτη φορά προσπαθώντας να αποφασίσεις τι θα διαλέξεις, αλλά αν γνωρίζεις από πριν σε ποιο μαγαζί θα πας, θα μπορείς να μάθεις και αν εκεί υπάρχουν αρκετές υγιεινές επιλογές, ώστε να μην παρασυρθείς από τους πειρασμούς.
2. Φέρσου έξυπνα την ώρα των ποτών.
Ένα ποτήρι κρασί ή ένα ελαφρύ κοκτέιλ δεν κάνουν μεγάλο κακό. Αλλά αν βρεθείς με καλή παρέα, τότε μπορεί να επηρεαστείς και να προχωρήσεις και σε δεύτερο γύρο. Προτού λοιπόν παραγγείλεις εκείνο το δεύτερο ποτό, πάρε ένα λεπτό και σκέψου καλά ότι αν συνεχίσεις έτσι, οι θερμίδες που θα έχεις καταναλώσει θα ισοδυναμούν με ένα ολόκληρο γεύμα. Αν το κάνεις αυτό, τότε ίσως να καταλάβεις ότι δεν αξίζει να πιεις.. ακόμα ένα ποτηράκι..
3. Πιες νερό.
Είτε πρόκειται να πιεις ένα ποτάκι είτε να φας ένα καλό γεύμα, πιες πριν ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Είναι σίγουρο ότι δε θα θες να καλύψεις τη δίψα σου με ένα ποτήρι μαρτίνι. Επίσης, το να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την ταχύτητά σου και να φας λιγότερο.
Ακόμα, όταν ξεμείνεις από μαργαρίτες, το νερό θα σε έχει φουσκώσει και θα σε αποτρέψει από το να ορμήσεις στο μπολ με τα πατατάκια.
4. Μίλα!
Μη διστάζεις να μιλάς και να προτείνεις στην παρέα σου πιο υγιεινά μέρη για φαγητό. Αν κάποιος επιμένει να φάτε μπέργκερ αλλά οι υπόλοιποι προσπαθούν να διατηρούν τη φόρμα τους, τότε όλοι θα προτιμήσουν την πιο υγιεινή επιλογή, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι το καλύτερο τελικά για το σώμα τους.