Αλίκη: Στο φως τα μυστικά ομορφιάς της όπως τα αποκάλυψε η ίδια στα 52 της χρόνια!

13.04.2019
Αλίκη: Στο φως τα μυστικά ομορφιάς της όπως τα αποκάλυψε η ίδια στα 52 της χρόνια!
Η δίαιτα της, το καλύτερο καλλυντικό της, η γυμναστική, το αλκοόλ, το τσιγάρο και η συμβουλή της στις γυναίκες.

Το απόλυτο πρότυπο νεότητας, λάμψης και ομορφιάς. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε θυσίες για να διατηρήσει την αψεγάδιαστη εικόνα της, αλλά είχε και μερικά μικρά αλλά σημαντικά μυστικά. Η μεγαλύτερη Star της Ελλάδας δεν έχανε το χαμόγελο και το κέφι της, ενώ όπως παραδέχτηκε και η ίδια ουκ ολίγες φορές, είχε πάντα τα χαρακτηριστικά ενός αγνού κοριτσόπουλου. Τι έκανε όμως η Αλίκη για να κρατιέται σε άψογη φόρμα; Σύμφωνα με φίλους της ήταν μονίμως σε δίαιτα. Ο Μάκης Δελαπόρτας μάλιστα είχε δηλώσει: «Η Αλίκη να δεις που πέρασε τη ζωή της με βραστό κοτόπουλο και κάποια Χριστούγεννα τη θυμάμαι που πήρε ένα μελομακάρονο και είπε «αυτή ήταν η κατάχρηση της χρονιάς μου». Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός μιλώντας το 1986 σε ηλικία 52 χρόνων στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» μοιράστηκε για πρώτη φορά τα μυστικά της. Τη συνέντευξη της αείμνηστης ηθοποιού έφερε στο φως ο Πάνος Ζόγκας για λογαριασμό του joytv.

Διαβάστε επίσης: Η διατροφή – μαμούθ που η Britney Spears δίνει στον πρώην της! Πόσα πληρώνει τον μήνα;

Ιδού λοιπόν τα μυστικά της:

-O μόνoς τομέας για τον οποίο δεν καταβάλω καμία προσπάθεια είναι αυτός της εξωτερικής μου εμφάνισης. Είμαι πλασμένη από τα χαρακτηριστικά ενός αγνού κοριτσόπουλου. Δηλαδή το κέφι, την αισιοδοξία, το κουράγιο, το ρίσκο, το χαμόγελο, το χιούμορ. Αυτά τα στοιχειά που πολλοί άνθρωποι τα εγκαταλείπουν από το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους. Τυποποιούνται, απογοητεύονται.

-Φροντίζω την εμφάνιση μου και κυρίως την δίαιτα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό μου. Δεν τρώω ποτέ κρέας, τρώω πολλά λαχανικά , ψάρια, γαλακτερά, αυγά και πολλά φρούτα . Προσέχω να μην παίρνω πολλά κιλά.

-Χρησιμοποιώ πολύ απλές κρέμες . Το καλύτερο μου καλλυντικό είναι το λάδι ελιάς . Με αυτό όλο το καλοκαίρι πασαλείβομαι και γεύομαι τις αχτίνες του ηλίου. Ποτέ όμως στο πρόσωπο. Μικρή είχα έναν Ρώσο μακιγιέρ τον Σταύρο Κελεσίδη, που μου είχε τονίσει πως ποτέ το γυναικείο πρόσωπο δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο γιατί αφυδατώνεται και μαραίνεται.

-Γυμνάζομαι, κολυμπάω, προσέχω. Δεν πίνω. Λυπάμαι που τα τελευταία τρία χρόνια καπνίζω. Προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν έχω καιρό και να κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Είμαι συντηρητική σπιτόβια, δεν ξενυχτάω χωρίς λόγο. Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη που έχω για την ίδια τη ζωή.

-Θα συμβούλευα τις γυναίκες να αποφεύγουν τις μικροκακίες τα μικροπράγματα, μικροζηλείες, μικροφθόνους. Αυτά όλα αποτυπώνονται στο πρόσωπο μας. Να δουν με αυτοπεποίθηση την ζωή και την θέση τους.

-Νιώθω πάντα νέα , γιατί όταν ξεκινάω κάτι το κάνω με μια όρεξη και διάθεση εφηβική.

Γιώργος Μουλάς