Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου κάθε χρόνο από το 1995 με προωθητικές και ενημερωτικές πρωτοβουλίες και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ζυμαρικών πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 25 Οκτωβρίου 1995 από 40 διεθνείς παραγωγούς ζυμαρικών. Από τότε, ο κόσμος έχει ενώσει δυνάμεις και κάθε Οκτώβρη αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο νόστιμα και ευπροσάρμοστα τρόφιμα που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Είτε προτιμάτε spaghetti, rigatoni ή pappardelle, είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει αυτή η γιορτή. Η εκδήλωση στοχεύει στη μεγιστοποίηση της προώθησης ενός εξαιρετικού, υγιεινού, θρεπτικού, προσβάσιμου και βιώσιμου τροφίμου και στην ανάδειξη της ιστορικής τους πορείας.
Η συνέχεια στο itrofi.gr