Έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένως ότι το κρεμμύδι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων καρκίνων ακόμη και με μέτρια κατανάλωση. Όταν λέμε μέτρια κατανάλωση εννοούμε 1-2 φορές την εβδομάδα, αν και σε μερικές μελέτες αυτό σήμαινε 5-6 φορές την εβδομάδα.
Ο καρκίνος του εντέρου, ο καρκίνος του λάρυγγα και ο καρκίνος των ωοθηκών είναι οι τύποι καρκίνου που η πιθανότητα εμφάνισής τους μειώνεται με μέτρια κατανάλωση κρεμμυδιών. Από την άλλη, για άλλους τύπους καρκίνων η μέτρια κατανάλωση φαίνεται πως δεν αρκεί για να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης.
Η συνέχεια στο itrofi.gr