Με την σκούφια τους να κρατάει από την Κεντρική και Νότια Αμερική, οι καυτερές πιπεριές αποτελούν ένα πέρα για πέρα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε πολλά διαφορετικά είδη μαγειρικής. Οι εν λόγω πιπεριές διαθέτουν εντυπωσιακά οφέλη για την διατροφή μας καθώς περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία από αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετική για την υγεία μας. Η καψαϊκίνη είναι ουσιαστικά το συστατικό που τους δίνει τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και ταυτόχρονα τους προσδίδει αυτή την καυτή γεύση. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά τους σε καψαϊκίνη τόσο πιο καυτές είναι. Το itrofi.gr παραθέτει μερικές ευεργετικές τους ιδιότητες:
Η συνέχεια στο itrofi.gr