Tα 5 superfoods που μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση

13.01.2021
Tα 5 superfoods που μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση
Έχεις τις... μαύρες σου; Η κατανάλωση υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων της φύσης μπορεί να σε βοηθήσει! Κανένα φαγητό δεν είναι φυσικά από μόνο του μια θαυματουργή θεραπεία, αλλά μια υγιεινή διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να κάνει θαύματα ενεργοποιώντας το σώμα σου και βοηθώντας γενικά να αισθανθείς καλύτερα τον εαυτό σου.

Αν θες να μάθεις ποια τρόφιμα είναι καλύτερα για να ανέβεις όταν αισθάνεσαι κακόκεφη, η Stefani Sassos, διαιτολόγος του Good Housekeeping Institute (GHI), παρουσιάζει μια λίστα με 5 superfoods που είναι ιδανικά για αυτόν τον σκοπό. Με πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες που προάγουν την υγεία, όλα αυτά τα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν το πνεύμα σου και να βελτιώσουν τη διάθεσή σου. Και ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι έχουν υπέροχη γεύση, έτσι ώστε να μπορέσεις να γευτείς ένα εντελώς νόστιμο σνακ παράλληλα με τη βελτίωση της διάθεσης σου!

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο υπέροχο για τα κρυολογήματα αλλα αυτό το δημοφιλές ρόφημα είναι επίσης ένα εξαιρετικό ενισχυτικό διάθεσης! Σύμφωνα με την Sassos, το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις οι οποίες έχουν ιδιότητες χρήσιμες για την καταπολέμηση του καρκίνου και μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άλλων χρόνιων παθήσεων.

Διάβασε και αυτό: Καρύδια ή αμύγδαλα; Τι να διαλέξω και γιατί

Καρύδια

Τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος να τρως καρύδια: όχι μόνο είναι νόστιμα και ένα τραγανό σνακ, αλλά είναι επίσης μια από τις λίγες φυτικές πηγές γα υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μια θρεπτική ουσία που είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλο όσο και την καρδιά.

Μπανάνες

Μπανάνες για τα πάντα: Η βιταμίνη Β6 που βρίσκεται στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νοητικής έκπτωσης και στη μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου που σχετίζονται με τη διάθεση. Επιπλέον, η καθεμία παρέχει περίπου το 12% των ημερήσιων αναγκών σου σε ίνες για καλύτερη πέψη.

Αυτό το διάβασες; Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε ένα λεπτό, από την Ελένη Πετρουλάκη

Σοκολάτα

Η έρευνα δείχνει ότι η μαύρη σοκολάτα που είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και να προστατεύσει από τη νοητική έκπτωση (αλλά ξέρεις ήδη ότι η σοκολάτα σε κάνει ευτυχισμένη, έτσι δεν είναι;) «Τρώγοντας 29 γραμμάρια σοκολάτας ανά ημέρα ή περίπου 150 έως 200 θερμίδες, θα έχεις πολλά διαφορετικά οφέλη», λέει η διαιτολόγος.

Σολομός

Σκέψου αυτό το ψημένο φιλέτο σολομού ως τροφή για τον εγκέφαλο. Η κρίσιμη ένωση του εικοσιδιεξαενοϊκού οξέως (docosahexaenoic acid/DHA) που βρίσκεται στον σολομό βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του κεντρικού νευρικού συστήματος, για να μην αναφέρουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει αυτό το ψάρι στην καρδιά και τον μεταβολισμό σου.