Πώς να φτιάχνεις πιο υγιεινά γλυκά

20.01.2021
Πώς να φτιάχνεις πιο υγιεινά γλυκά
Οι αλλαγές στην παρασκευή γλυκών που θα σε βοηθήσουν να τα απολαύσεις χωρίς ενοχές

Η προσπάθεια για μια πιο υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να στερηθούμε εντελώς τα γλυκά - αρκεί να μάθεις πώς μπορείς να αλλάξεις ελαφρώς τις συνταγές για να μειώσεις την περιεκτικότητα τους σε λίπος και ζάχαρη.

Δες και αυτό: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν καταναλώνεις ζάχαρη καθημερινά

Παρακάτω θα βρεις τα tips για πιο υγιεινά, ελαφριά.αλλά εξίσου νόστιμα γλυκά:

- Όταν φτιάχνεις τάρτες με φρούτα, περιόρισε ή αφαίρεσε εντελώς την ζάχαρη. Αντ'αυτού, μπορείς να προσθέσεις κανέλλα ή άλλα μπαχαρικά.

- Όταν φτιάχνεις γλάσο ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσεις τις τάρτες σου, αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποίησε αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ. Με την ίδια λογική, μπορείς να αντικαταστήσεις με cream cheese με χαμηλά λιπαρά, το πλήρες, ή με σως με βάση τα φρούτα το γλάσο.

- Χρησιμοποίησε τους μισούς κρόκους και πρόσθεσε ασπράδια αυγών, όταν φτιάχνεις μπισκότα και κέικ. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεις την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μειώνεις το λίπος και την χοληστερίνη.

Αυτό το είδες; Γευστικά σνακ που "καίνε" το λίπος

- Σε μπισκότα και κεικ, χρησιμοποίησε σάλτσα μήλου και πολτοποιημένα φρούτα για να αντικαταστήσεις ένα μέρος του λίπους της συνταγής. Τα φρούτα προσθέτουν στις ζύμες ένα μέρος της υγρασίας και της περιεκτικότητας σε λίπος και προσθέτουν γλυκύτητα και γεύση.

- Αντί για μπισκότα, χρησιμοποίησε βρώμη και αποξηραμένα φρούτα. Αντικατάστησε με σταφίδες τους ξηρούς καρπούς και με αλεύρι ολικής άλεσης το λευκό.