Βάλτε τα σπαράγγια στην διατροφή σας

29.04.2022
Βάλτε τα σπαράγγια στην διατροφή σας
Στην Ελλάδα τα σπαράγγια καλλιεργούνται μαζικά στην Μακεδονία και στην Θράκη.

Μπορούμε να βρούμε άγρια σπαράγγια σε ακαλλιέργητες περιοχές κοντά σε ποτάμια, ρυάκια ή ακόμη και κοντά σε παραλίες, ενώ δεν είναι σπάνια τα άγρια σπαράγγια σε ελαιώνες και πευκώνες. Καταλληλότερη εποχή είναι η άνοιξη, από Μάρτιο μέχρι Μάιο.

Διαλέγουμε τα σφιχτά, με λαμπερό χρώμα και τρυφερά σπαράγγια. Καλό είναι να φροντίσουμε να έχουν την ίδια διάμετρο για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Σπάζοντας το κοτσάνι στην βάση μπορούμε να διαπιστώσουμε αν είναι φρέσκα.

Η συνέχεια στο itrofi.gr