Αυτά είναι τα κομμάτια τροφών που δεν πρέπει ποτέ να φας

21.05.2021
Αυτά είναι τα κομμάτια τροφών που δεν πρέπει ποτέ να φας
Καταπίνεις κουκούτσια νομίζοντας ότι δεν πειράζει; Ξανασκέψου το

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι δυο ομάδες τροφών που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σου τροφή. Είναι υγιεινά, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές που μπορείς να κάνεις και να τα απολαύσεις με χίλιους δυο τρόπους.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταναλώσεις όλα τα τα σημεία τους, καθώς οι επιπτώσεις μπορεί να γίνουν ακόμη και επιβλαβής για την υγεία σου. Δες παρακάτω τα σημεία των τροφών που ποτέ δεν πρέπει να καταναλώνεις:

Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα;

Σπόροι μήλου
Το εσωτερικό του μήλου έχει κουκούτσια, τα οποία καλό είναι να αποφύγεις να τα καταναλώσεις, καθώς πρόκειται για ένα συστατικό που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κυάνιο. Μάλιστα, μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνο αν καταναλώσεις πολύ μεγάλη ποσότητα.

Κοτσάνι μελιτζάνας
Το κοτσάνι της μελιτζάνας περιέχει σολανίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, ακόμα και αρθρίτιδα.

Το μπρόκολο μπορεί να εξελιχθεί σε μυστικό όπλο κατά του διαβήτη

Φλούδα μάνγκο
Η φλούδα του εξωτικού αυτού φρούτου περιλαμβάνει την ουρουσιόλη, μια ουσία που είναι το ίδιο χημικό με αυτό που προκαλεί αλλεργική αντίδραση σε ορισμένους ανθρώπους, όταν έρχονται σε επαφή με δηλητηριώδη κισσό ή το σουμάκ.

Κουκούτσι από κεράσια
Αν καταπιείς το κουκούτσι από το κεράσι, αυξάνεις τις πιθανότητες κυανίου στο στομάχι σου.

Πατάτες που έχουν βγάλει φύτρες
Όταν οι πατάτες έχουν βγάλει εξογκώματα και φύτρες σε διάφορα σημεία, σημαίνει ότι έχουν υψηλή συγκέντρωση σολανίνης, και η κατανάλωση τους μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως εμετό, διάρροια, κράμπες στο στομάχι, ζαλάδα, πονοκέφαλο, έκζεμα αλλά και πόνο στις αρθρώσεις.