Η ποιότητα της διατροφής είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2

08.06.2021
Η ποιότητα της διατροφής είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2
Η περικοπή της κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων, όπως το άσπρο ρύζι, δεν μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το τι υποκαθιστά το ρύζι και η συνολική ποιότητα της διατροφής ενός ατόμου. Τα διατροφικά υποκατάστατα, εάν δεν έχουν επιλεγεί σωστά, θα μπορούσαν να αποδειχθούν τελικά ανθυγιεινές επιλογές, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Αν π.χ. αποφεύγετε το λευκό ρύζι για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη, μπορεί να είναι πιο σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτό που τρώτε στη θέση του.

H συνέχεια στο itrofi.gr