Οι υπέρβαροι ή οι παχύσαρκοι, τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, οι υπερτασικοί, όσοι έχουν υψηλά τριγλυκερίδια, οι καπνιστές και όσοι κάνουν καθιστική ζωή, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Φαίνεται ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί να μειώσει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.
Μια διατροφή περιορισμένων θερμίδων, με μειωμένη κατανάλωση ζωικού λίπους και παράλληλα με αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια κρατάει τα επίπεδα κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη χαμηλά σύμφωνα με μελέτες.
H συνέχεια στο itrofi.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ