Αρακάς και μπιζέλια: Ιστορία, χρήση, διατροφική αξία και αναρίθμητα οφέλη για την υγεία!

02.09.2021
Αρακάς και μπιζέλια: Ιστορία, χρήση, διατροφική αξία και αναρίθμητα οφέλη για την υγεία!
Είναι δύσκολο να περιγράψουμε τη γεύση του αρακά χωρίς να λέμε απλά ότι μοιάζει με … αρακά.

Οι περισσότεροι τον ξέρουμε από τα παιδικά μας χρόνια και είναι δύσκολο να τον συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο παρά μόνο με τα μπιζέλια.

Ως αρακάς αναφέρεται συνήθως το μικρό σφαιρικό πράσινο σπέρμα-καρπός του φυτού Πίσον το ήμερον (Pisum sativum) αλλά και το ίδιο το φυτό.

H συνέχεια στο itrofi.gr