Τουλάχιστον οι μισοί από όλους τους θανάτους από πρόωρο καρδιαγγειακό νόσημα (CVD) θα μπορούσαν να αποφευχθούν με καλύτερη διατροφή, όπως με την αύξηση της κατανάλωσης ολόκληρων κόκκων και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η διεθνής μελέτη ανακάλυψε πώς οι καρδιαγγειακοί θάνατοι επηρεάστηκαν από τη διατροφή τα τελευταία 26 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο 2010-2016. Αυτό είναι το συμπέρασμα μια κοινής ανάλυσης από Γερμανικό Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU), το Πανεπιστήμιο Friedrich Schiller Jena, τον συνεργατικό σχηματισμό nutriCARD και το Πανεπιστήμιο της Washington, η οποία δημοσιεύθηκε στο European Journal of Epidemiology. Η μελέτη ζητά πολιτικές παρεμβάσεις για την αύξηση της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD) μέσω της καλύτερης δίαιτας και της εκπαίδευσης.
H συνέχεια στο itrofi.gr