Οι τρόποι με τους οποίους το σώμα σου ωφελείται από το νερό με λεμόνι

28.10.2021
Οι τρόποι με τους οποίους το σώμα σου ωφελείται από το νερό με λεμόνι
Γιατί αξίζεις να πίνεις ένα ποτήρι νερό με λεμόνι κάθε πρωί

Το νερό με λεμόνι είναι αρκετά διαδεδομένο. Πολλά εστιατόρια το σερβίρουν και μερικοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με λεμονόνερο αντί για καφέ ή τσάι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα λεμόνια είναι νόστιμα, αλλά μπορεί η προσθήκη τους στο νερό να σε κάνει πιο υγιή; Πολλά από τα στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη του νερού με λεμόνι στην υγεία είναι ανέκδοτα. Ελάχιστη επιστημονική έρευνα έχει γίνει ειδικά για το νερό με λεμόνι, αλλά υπάρχουν έρευνες για τα οφέλη του λεμονιού και του νερού ξεχωριστά.

Θα μπορούσε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι να προστατεύσει την όρασή σας;

Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους με τους οποίους το σώμα σου μπορεί να επωφεληθεί από το νερό με λεμόνι:

Προωθεί την ενυδάτωση
Το νερό είναι το καλύτερο ρόφημα για ενυδάτωση, αλλά σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει η γεύση του από μόνο του. Η προσθήκη λεμονιού ενισχύει τη γεύση του νερού, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να πίνεις περισσότερο.

Είναι καλή πηγή βιταμίνης C
Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ένα κύριο αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Πιθανότατα έχεις ακούσει ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή στον περιορισμό της διάρκειας του κοινού κρυολογήματος σε μερικούς ανθρώπους, αλλά οι μελέτες είναι αντικρουόμενες.

Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Αν και τα λεμόνια δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των εσπεριδοειδών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, εξακολουθούν να είναι μια καλή πηγή.

5 πρωινά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σε κρατήσουν χορτάτη όλο το πρωί

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης που βρίσκονται στα λεμόνια μειώνουν σημαντικά την αύξηση βάρους σε ποντίκια που τρέφονται υπερβολικά για να προκαλέσουν παχυσαρκία. Σε αυτές τις μελέτες σε ποντίκια, οι αντιοξειδωτικές ενώσεις αντιστάθμισαν επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτίωσαν την αντίσταση στην ινσουλίνη, τους δύο κύριους παράγοντες στην ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Ενώ τα ίδια αποτελέσματα πρέπει να αποδειχθούν στους ανθρώπους, ανέκδοτα στοιχεία ισχυρίζονται ότι το νερό με λεμόνι υποστηρίζει την απώλεια βάρους.

Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος
Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων του δέρματος, της ξηρότητας από τη γήρανση και της βλάβης από τον ήλιο. Το πώς το νερό βελτιώνει το δέρμα είναι αμφιλεγόμενο, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Εάν το δέρμα σου χάσει την υγρασία, γίνεται ξηρό και επιρρεπές σε ρυτίδες.

Βοηθά την πέψη
Μερικοί άνθρωποι πίνουν νερό με λεμόνι ως καθημερινό πρωινό καθαρτικό για να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Το να πίνεις ζεστό νερό με λεμόνι όταν ξυπνάς μπορεί να σε βοηθήσει να κινήσεις το πεπτικό σου σύστημα.

Φρεσκάρει την αναπνοή
Έχεις τρίψει ποτέ ένα λεμόνι στα χέρια σου για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά του σκόρδου ή κάποια άλλη έντονη μυρωδιά; Η ίδια λαϊκή θεραπεία μπορεί να ισχύει για την κακή αναπνοή που προκαλείται από την κατανάλωση τροφών με έντονες μυρωδιές όπως σκόρδο, κρεμμύδια ή ψάρια.

Μπορείς να αποφύγεις την κακοσμία του στόματος πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μετά τα γεύματα και μόλις ξυπνήσεις το πρωί. Το λεμόνι θεωρείται ότι διεγείρει το σάλιο και το νερό βοηθά επίσης στην πρόληψη της ξηροστομίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κακοσμία του στόματος που προκαλείται από βακτήρια.