Η επιστήμη πίσω από τη γεύση

31.01.2022
Η επιστήμη πίσω από τη γεύση
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Buffalo αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεύση, καθώς οι ερευνητές εντοπίζουν νέα χημική οδό για τη γεύση.

Γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό, και umami. Η αίσθηση της γεύσης αποτελείται από ένα αισθητήριο σύστημα όπως το μάτι. Η γεύση ως αίσθηση είναι η αντίληψη ενός συνδυασμού αυτών των χημικών σημάτων στη γλώσσα. Παρά τη σημασία που έχει, γνωρίζουμε ακόμα πολύ λίγα για το ρόλο που παίζει η γεύση και για τους μηχανισμούς που σχετίζονται με τη χημεία του εγκεφάλου. Πρόσφατα, όμως, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Buffalo εντόπισαν μια νέα χημική οδό που εξηγεί πώς γευόμαστε όλες τις γεύσεις, ανοίγοντας δρόμο για περαιτέρω έρευνα στους τομείς της γεύσης, της διατροφής και της καταπολέμησης της παχυσαρκίας.

H συνέχεια στο itrofi.gr