Ηεπίδραση αυτή οφείλεται σε ένα αέριο που ονομάζεται lachrymatory factor, ενώ η χημική του ονομασία είναι propanethial S-oxide. Το αέριο αυτό δημιουργείται από την δράση ενός ενζύμου που ονομάζεται lachrymatory-factor synthase. Παρ’ όλο που επιστήμονες σε όλον τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να εξαλείψουν την δημιουργία αυτού του αερίου στα κρεμμύδια, οι έρευνες έδειξαν ότι οποιαδήποτε μετάλλαξη προς αυτήν την κατεύθυνση είχε σημαντικές επιπτώσεις στην φύση του κρεμμυδιού και αλλοίωνε σε μεγάλο βαθμό τα θειικά μόρια στον βολβό.
Η συνέχεια στο itrofi.gr