Ελαιόλαδο - Διαβήτης/Παχυσαρκία 1-0

22.07.2022
Ελαιόλαδο - Διαβήτης/Παχυσαρκία 1-0
Τα οφέλη για την υγεία από τις ελιές καθώς και τα φυσικά προϊόντα που προέρχονται από αυτές όπως το ελαιόλαδο - έχουν αναγνωριστεί εδώ και πολύ καιρό από υποστηρικτές της μεσογειακής διατροφής.

Ωστόσο, λίγα ήταν προηγουμένως γνωστά σχετικά με το ποιες συγκεκριμένες ενώσεις και βιοχημικές αλληλεπιδράσεις ενισχύουν τον οργανισμό για την απώλεια βάρους και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Virginia Tech ανακάλυψε ότι η ελαιοπηκτίνη που προέρχεται από την ελιά βοηθά το σώμα να εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη, ένα κεντρικό μόριο στο σώμα που ελέγχει το μεταβολισμό. Η ίδια ένωση εκκρίνει αμυλίνη, μια πεπτιδική ορμόνη αποτελούμενη από 37 αμινοξέα, που βρίσκεται μαζί με την ινσουλίνη στα εκκριτικά κοκκία των β-κυττάρων του παγκρέατος. Kαι οι δύο ορμόνες εκκρίνονται σε απάντηση τροφικών ερεθισμάτων και άλλων εκκριταγωγών.

Η συνέχεια στο itrofi.gr