Συγκεκριμένα οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Lewis Katz στο Temple University εντόπισαν το συστατικό αυτό στο παρθένο ελαιόλαδο σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε online στις 21 Ιουνίου στα Annals of Clinical and Translational Neurology. Η κατανάλωση λοιπόν εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου προστατεύει τη μνήμη και την ικανότητα εκμάθησης ενώ παράλληλα μειώνει δραστικά τον σχηματισμό πλακών αμυλοειδούς-βήτα και νευροϊνωδών στον εγκέφαλο, στοιχεία που αποτελούν κλασικούς δείκτες της νόσου του Alzheimer.
H συνέχεια στο itrofi.gr