Η δίαιτα του οργασμού

03.08.2010
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ κοντά και σπας το κεφαλάκι σου για το πως θα ανεβάσεις... τη διάθεσή σου για να πετύχεις τον πολυπόθητο οργασμό. Η Πετρούλα τελειώνει, όλες τελειώνουν κι εσύ τίποτα; Η Μαρένα Λιντμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Η δίαιτα του Οργασμού" σου δίνει τη λύση. Ακολούθησε κι εσύ το πρόγραμμα διατροφής που προτείνει η Λίντμπεργκ και κάνε τον οργασμό, κολλητό σου φίλο!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ κοντά και σπας το κεφαλάκι σου για το πως θα ανεβάσεις... τη διάθεσή σου για να πετύχεις τον πολυπόθητο οργασμό. Η Πετρούλα τελειώνει, όλες τελειώνουν κι εσύ τίποτα; Η Μαρένα Λιντμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου "Η δίαιτα του Οργασμού" σου δίνει τη λύση. Ακολούθησε κι εσύ το πρόγραμμα διατροφής που προτείνει η Λίντμπεργκ και κάνε τον οργασμό, κολλητό σου φίλο!

Η οργασμική δίαιτα (όπως θα αναφερόμαστε σε αυτή από εδώ και μπρος) στηρίζεται σε μια διατροφή με :

  • 30% πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος, των πουλερικών, των γαλακτοκομικών προϊόντων, και ψαριού. Όπως βλέπεις, τα προϊόντα με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης αλλά με λίγες θερμίδες είναι ότι πρέπει για να μειώσεις την σεξουαλική ορμόνη δεσμευτική γλοβουλίνη (SHBG) Πρόκειται για την ορμόνη που δεσμεύει την ελεύθερη τεστοστερόνη στο αίμα μιας γυναίκας. Όσο περισσότερη είναι η ελεύθερη τεστοστερόνη, τόσο μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή και διάθεση για σεξ θα αισθάνεσαι. Ειδικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα μονοακόρεστα λίπη όπως είναι το παρθένο ελαιόλαδο, αυξάνουν την τεστοστερόνη και ανεβάζουν την λίμπιντο, άρα και την ικανότητα να έρθεις σε οργασμό.

  • 40% υδατάνθρακες: Φρόντισε να αποφεύγεις το λευκό ψωμί, τη ζάχαρη, τις πατάτες και τα επιδόρπια. Μην ξεπερνάς το 40% υδατανθράκων στην καθημερινή σου διατροφή γιατί θα αυξήσεις την σεροτονίνη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας, συνδέονται με την μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

  • Κατανάλωσε όσα φρούτα και λαχανικά θέλεις. Πολλές γυναίκες αντικαθιστούν τις αμυλούχες τροφές με υδατάνθρακες πλούσιους σε σίδηρο όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Άλλωστε η ζάχαρη που περιέχουν τα φρούτα είναι φρουκτόζη και καθυστερεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό πολύ περισσότερο σε σχέση με την συνθετική ζάχαρη του εμπορίου, εμποδίζοντας την αύξηση της σεροτονίνης.

  • Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτας σε καθημερινή βάση. Η μαύρη σοκολάτα θα αυξήσει την ουσία ντοπαμίνη. Η ντοπαμίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής, να χημικό μόριο το οποίο έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από μια περιοχή του εγκεφάλου σε μιαν άλλη και στην περίπτωσή μας μπορεί να σε οδηγήσει στην σεξουαλική απόλυση.

  • Καφεΐνη σε όλες τις μορφές του (καφές, τσάι): η καφεΐνη μπορεί να διατηρήσει σε ισορροπία τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.

  • Απόφυγε τα τροποποιημένα λίπη, τα τηγανιστά λαχανικά και τις έτοιμες τροφές. Όχι μόνο κάνουν κακό στην υγεία σου αλλά και στην λίμπιντο σου αλλά μειώνει την δράση της ντοπαμίνης, η οποία δεν στέλνει το σωστό μήνυμα από τον εγκέφαλο στα γεννητικά όργανα, μειώνοντας την σεξουαλική σου επιθυμία.

  • Το εβδομαδιαίο μενού:

  • Δευτέρα

    Πρωινό: γιαούρτι ή τυρί κότατζ , φράουλες

    Μεσημεριανό: σαλάτα σίζαρς με κομματάκι από ψητό κοτόπουλο, τριμμένη παρμεζάνα και ελιές ή καρύδια.

    Βραδινό: βοδινό μπιφτέκι με πράσινη σαλάτα


    Τρίτη

    Πρωινό: ομελέτα με γαλοπούλα, τομάτες, πιπεριές και κρεμμύδια

    Μεσημεριανό: σαλάτα λαχανικών και ένα φρούτο

    Βραδινό: νουντλς με κρεμμύδια, μανιτάρια και μιξ λαχανικών.


    Τετάρτη

    Πρωινό: τοστ με μια φετούλα μπέικον και αυγό

    Μεσημεριανό: μπιφτέκι με σαλάτα

    Βραδινό: ένα σουβλάκι με κοτόπουλο, γιαούρτι, κρεμμύδι, και ντοματοσαλάτα


    Πέμπτη

    Πρωινό: γιαούρτι και ένα φρούτο της επιλογής σου

    Μεσημεριανό: σάντουιτς με χοιρινό καπνιστό , καρότο και μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

    Βραδινό: βραστό κοτόπουλο με λαχανικά

    Παρασκευή

    Πρωινό: ομελέτα με λαχανικά

    Μεσημεριανό: τονοσαλάτα με ελιές και ένα σφιχτό βραστό αυγό

    Βραδινό: σαλάτα με πράσινα φασολάκια


    Σάββατο

    Πρωινό: τηγανητά αυγά με λουκάνικο και τυρί φέτα.

    Μεσημεριανό: 2 πατάτες φούρνου με τσίλι και φρουτοσαλάτα

    Βραδινό: αραβική πίτα γεμισμένη με κρεμμύδι, ψητό κοτόπουλο και σάλτσα αβοκάντο


    Κυριακή

    Πρωινό: γαλλικό τοστ και ένα αυγό

    Μεσημεριανό: κοτοσαλάτα

    Βραδινό: χοιρινή μπριζόλα και πράσινη σαλάτα