Ναι & Όχι: η διατροφή της σούπερ-γούμαν

20.08.2008
Πείτε ναι: Στην ντομάτα: Στη φυσική της μορφή, αλλά και σε μορφή σάλτσας περιέχει συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. Στο σκόρδο: Βοηθά ώστε να παραμείνει η πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις. Στο κόκκινο κρασί: Περιέχει ρεβεστερόλη,
Πείτε ναι
*Στην ντομάτα: Στη φυσική της μορφή, αλλά και σε μορφή σάλτσας περιέχει συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.
*Στο σκόρδο: Βοηθά ώστε να παραμείνει η πίεσή σας σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ παράλληλα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις.
*Στο κόκκινο κρασί: Περιέχει ρεβεστερόλη, συστατικό που λειτουργεί ενάντια στη γήρανση.
*Στο αβοκάντο: Περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.
*Στο μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνη C, ελέγχει το επίπεδο της ινσουλίνης, ενώ παράλληλα κρατά σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
*Στις σαρδέλες: Τονώνουν τη διαύγεια λόγω του συνενζύμου Q10 και βοηθούν το δέρμα χάρη στα Ω λιπαρά.
*Στο τσάι: Μια κούπα από πράσινο ή μαύρο τσάι βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών λόγω του πολυφενολικού οξέος που περιέχει.
*Στα μήλα: Είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε πεκτίνη, μια διαλυτή ουσία που βοηθά ώστε να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επίσης είναι βασική πηγή προέλευσης της βιταμίνης C.
*Στη βρώμη: Μικρή ποσότητα καθημερινά βοηθά τον οργανισμό να μειώσει τη χοληστερόλη και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά καλύτερα. Τοπικά σκευάσματα με εκχύλισμα βρώμης είναι καλά για τα ευαίσθητα-ατοπικά δέρματα.
Πείτε όχι
*Στη ζάχαρη: Είναι εξίσου βλαβερή με το τσιγάρο και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αφού προκαλεί πρόωρη γήρανση. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης μειώνει την ελαστίνη και το κολλαγόνο της επιδερμίδας.
*Στα τηγανητά: Προκαλούν αύξηση των ελεύθερων ριζών και μπλοκάρουν τις αρτηρίες.
*Στο αλκοόλ: Αν πίνετε πάνω από τρία ποτήρια ποτό την ημέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι επιταχύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. Ενα ποτήρι κόκκινο κρασί θεωρείται ευεργετικό.
*Στα ζωικά λιπαρά: Για να προστατεύσετε τον οργανισμό από τις καρδιακές παθήσεις μειώστε τις ποσότητες ζωικών λιπαρών που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και περιορίστε τα μπισκότα, τα τσιπς και το πρόχειρο φαγητό.