Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να συνοδεύουμε κάθε γεύμα με λαχανικά και να τρώμε 2 φρούτα την ημέρα. Ομως, έχουμε τόσες πολλές επιλογές που καμιά φορά είναι δύσκολο να διαλέξουμε.
Τα 5 καλύτερα λαχανικά
Σπανάκι: είναι καλή πηγή Β-καροτίνης, βιταμίνης C, σιδήρου, ποτάσιου και ασβεστίου.
Γλυκοπατάτες: πλούσιες σε ποτάσιο, Β-καροτίνη και ίνες.
Χόρτα: περιέχουν Β-καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο και ίνες.
Καρότα: πηγή Β-καροτίνης και ινών.
Κόκκινες πιπεριές: πλούσιες σε βιταμίνη C, Β-καροτίνη και ίνες.
Τα 5 καλύτερα φρούτα
Μπανάνες: περιέχουν ποτάσιο, βιταμίνη C και ίνες.
Πορτοκάλια: πλούσια σε βιταμίνη C και ίνες.
Καρπούζι: πηγή βιταμίνης C, καροτονοειδών και ινών.
Γκρέιπφρουτ: περιέχει βιταμίνη C, καροτονοειδή, ίνες και πεκτίνη.
Βερίκοκα: πλούσια σε Β-καροτίνη, ποτάσιο, ίνες και βιταμίνη C.
Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να συνοδεύουμε κάθε γεύμα με λαχανικά και να τρώμε 2 φρούτα την ημέρα. Ομως, έχουμε τόσες πολλές επιλογές που καμιά φορά είναι δύσκολο να διαλέξουμε. Τα 5 καλύτερα λαχανικά Σπανάκι: είναι καλή πηγή Β-καροτίνης, βιταμίνης C, σιδήρου, ποτάσιου και ασβεστίου. Γλυκοπατάτες: πλούσιες σε ποτάσιο, Β-καροτίνη και ίνες. Χόρτα: περιέχουν Β-καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο και ίνες.