WomenOnly τροφές σου φτιάχνουν τη μέρα

29.01.2010
Παρόλο που τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία και σιλουέτα κάθε ανθρώπου, υπάρχουν κάποιες τροφές που ωφελούν την υγεία των κοριτσιών ιδιαιτέρως. Το σώμα μας όπως και το μυαλό μας, λειτουργεί πολύ διαφορετικά, γι' αυτό και χρειάζεται τα κατάλληλα καύσιμα!Ιδού λοιπόν:

Παρόλο που τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία και σιλουέτα κάθε ανθρώπου, υπάρχουν κάποιες τροφές που ωφελούν την υγεία των κοριτσιών ιδιαιτέρως. Το σώμα μας όπως και το μυαλό μας, λειτουργεί πολύ διαφορετικά, γι' αυτό και χρειάζεται τα κατάλληλα καύσιμα!Ιδού λοιπόν:

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν#1: Μίλα μου για σύκα

Τα σύκα περιέχουν υψηλές ποσότητες της πολύτιμης βιταμίνη Β6 που βοηθά στην ισορροπία της διάθεσής σου, ειδικά στις δύσκολες ημέρες. Ταυτόχρονα, ο σίδηρος που περιέχουν τα σύκα, σε προφυλάσσει από τον καρκίνο και διευκολύνει την πέψη των τροφών που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, ειδικά κατά την εγκυμοσύνη.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #2: Λιναρόσποροι

Πλούσια πηγή σε Ω- 3 λιπαρά, ο λιναρόσπορος είναι απαραίτητος για την σωστή εγκεφαλική λειτουργία και στην προφύλαξη από παθήσεις του μυαλού όπως το Αλτζχάιμερ.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #3: Μπρόκολο

Ένα από τα πιο χρήσιμα για την υγεία μας λαχανικά, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε σίδηρο και ασβέστιο αλλά και βιταμίνη Β. Η κατανάλωσή του κρίνεται απαραίτητη ιδίως από τις εγκύους.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #4: Φασολάκι - φασολάκι

Πολλές γυναίκες πάσχουν από δυσπεψίες κι αυτό γιατί δεν καταναλώνουν αρκετό σίδηρο στη διατροφή τους. Τα φασόλια είναι ανέξοδα, χαμηλά σε λιπαρά και με σίδηρο, ενώ βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, που κάθε χρόνο σκοτώνει σχεδόν τόσες γυναίκες όσες και ο καρκίνος στο στήθος.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #5: Σιδηρά Κυρία (Ιronwoman)

Kάθε μήνα και κατά τις ημέρες της περιόδου, οι γυναίκες χάνουν περισσότερο σίδηρο, γι' αυτό και τα θηλυκά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από το στοιχείο αυτό με σκοπό την πρόληψη αναιμίας. Το άπαχο κόκκινο κρέας, οι φακές αλλά και τα σκουρόχρωμα πουλερικά μπορούν να σου δώσουν τον απαραίτητο σίδηρο

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #6: Κολοκύθια

Το θες βραστό; Το θες σε πίτα; Όπως και να το προτιμάς το πορτοκαλί κολοκύθι με την Β- καροτίνη που περιέχει μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο στήθος , βελτιώνει την όραση και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Άλλα πορτοκαλιά τρόφιμα οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, έχουν εξίσου μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #7: Γιαουρτάκι

Το γιαουρτάκι ως γαλακτοκομικό προϊόν περιέχει πολύ ασβέστιο που θα σε προφυλάξει από την οστεοπόρωση. Ταυτόχρονα, το γιαούρτι περιέχει πολλά ενεργά καλά βακτήρια που φέρνουν ισορροπία στο πεπτικό σύστημα και σε προφυλάσσουν από ουρολοιμώξεις και μυκητιάσεις.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #8: Είπα το νερό, νεράκι

Οι περισσότερες γυναίκες με τον καιρό αφυδατώνονται. Πιες αρκετό φυσικό μεταλλικό νερό που θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερο και θα βοηθήσει το μεταβολισμό σου να κάψει το έξτρα λίπος.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #9: Μάνγκο

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και A αλλά το κυριότερο είναι πως σε βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τροφές μόνο για κορίτσια Ν #10: Σολομός

Όπως και ο λιναρόσπορος, έτσι και ο σολομός είναι πλούσια πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Ταυτόχρονα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, σε βιταμίνη Β (που σου φτιάχνει τη διάθεση) και ασβέστιο ενώ ταυτόχρονα είναι χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη.

Από την Κατερίνα Πατούλια