Η πίτσα κάνει τη διαφορά!

21.07.2003
Ιταλοί επιστήμονες πιθανολογούν ότι η κατανάλωση πίτσας βοηθά στη μείωση της εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη τόσο στους Ιταλούς, όσο και στα μέχρι σήμερα διατροφικά δεδομένα.
Ιταλοί επιστήμονες πιθανολογούν ότι η κατανάλωση πίτσας βοηθά στη μείωση της εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη τόσο στους Ιταλούς, όσο και στα μέχρι σήμερα διατροφικά δεδομένα.
Μια ομάδα ερευνητών του κέντρου φαρμακολογίας του Μιλάνου ανακάλυψε ότι η κατανάλωση πίτσας μία με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει δραματικά την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου και του εντέρου.
Μια μελέτη που διεξήχθη μεταξύ 8.000 Ιταλών καταδεικνύει ότι αυτοί που καταναλώνουν τακτικά πίτσα έχουν 59% λίγοτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου και 26% καρκίνο του παχέως εντέρου.
"Γνωρίζαμε ότι η σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας αποτελεί ασπίδα προστασίας εναντίον ορισμένων όγκων, αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο απο την πίτσα η οποία πραγματικά παρέχει πολλή ισχυρή προστασία, δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών Σιλβάνο Γκάλους, στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ