Ποιο όργανο γυμναστικής να αγοράσω;

30.06.2015
Θέλεις να γυμνάζεσαι στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις ποιο όργανο γυμναστικής να επιλέξεις. Δες ποιο ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για να τρέχω στα γυμναστήρια και για αυτό σκέφτομαι να γυμνάζομαι στο σπίτι μου όποτε προλαβαίνω. Πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω κάποιο όργανο γυμναστικής κι αν ναι, ποιο θα μου προτείνατε;

Αν απλώς επιθυμείς να… ξεσκουριάσεις λίγο το σώμα σου και να εκτονωθείς από το στρες, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις κανένα απολύτως όργανο! Μπορείς να γυμναστείς αποτελεσματικά με απλές ελεύθερες ασκήσεις ή μετατρέποντας συνήθη οικιακά αντικείμενα σε όργανα γυμναστικής, όπως τον καναπέ, το κρεβάτι, τις καρέκλες, μέχρι και τα… κουτάκια των αναψυκτικών. Αν αυτά δεν σε ικανοποιούν κι αναζητάς κάτι παραπάνω, μπορείς να στραφείς προς τα βαράκια, τους αλτήρες ή τα λάστιχα. Είναι φθηνά, ασφαλή, δεν απαιτούν ιδιαίτερο χώρο, αποθηκεύονται εύκολα και σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις μία μεγάλη ποικιλία ασκήσεων.

Αν όμως οι προσδοκίες σου είναι υψηλές και θέλεις τα καλύτερα το δυνατόν αποτελέσματα από τη γυμναστική σου και επιπλέον έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο σπίτι σου και μπορείς να διαθέσεις ένα σαφώς πολύ μεγαλύτερο ποσό για την αγορά τους, προτίμησε κάποιο πολυόργανο παροχής αντίστασης με μόνιμες πλάκες βάρους ή κάποιο όργανο αερόβιας άσκησης, όπως ελλειπτικό ή ηλεκτρονικό διάδρομο. Θα κάνουν τη γυμναστική σου απολαυστικότερη και θα σου δώσουν κίνητρο για να ασχοληθείς πολύ πιο σοβαρά μαζί της.