Γιατί δεν βλέπω αποτέλεσμα;

02.11.2016
Παρότι «λιώνω» καθημερινά στο γυμναστήριο, δεν βλέπω καμία βελτίωση, κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί να φταίει ότι δεν προσέχω τη διατροφή μου;

Είναι πολύ πιθανό να «φταίει» η διατροφή σας, ωστόσο το «πόσο φταίει» εξαρτάται από τους στόχους σας. Μιλώντας με ποσοστά, όταν επιδιώκετε βελτιώσεις που άπτονται παραμέτρων της φυσικής κατάστασης, π.χ. δύναμη και αντοχή, το 70-80% των αποτελεσμάτων εξαρτάται από το σχεδιασμό της προπόνησης και την επαρκή ξεκούραση – αν αυτά δεν είναι σωστά, δεν θα πετύχετε πολλά ακόμα κι αν ακολουθείτε την «τέλεια» διατροφή. Όταν όμως το επιδιωκόμενο είναι οι αλλαγές στη σωματική εμφάνιση, τότε πάνω από το 90% των αποτελεσμάτων εξαρτάται από τον τρόπο διατροφής (θρεπτικότητα, πληρότητα, επάρκεια, θερμική πρόσληψη κ.λπ.) – αν η διατροφή σας δεν εξυπηρετεί το στόχο σας, δεν πρόκειται να βελτιώσετε σημαντικά το σώμα σας όσο κι αν «λιώνετε» στο γυμναστήριο!

*Τα στοιχεία των αναγνωστών δεν δημοσιοποιούνται και δεν διατηρούνται σε αρχείο προσωπικών δεδομένων. Οι απαντήσεις δεν υποκαθιστούν τις προσωπικές, εξατομικευμένες συμβουλές των ειδικών.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 176

Update: Νοέμβριος 2016