Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μικρύνουν οι γλουτοί σου

29.05.2018
Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μικρύνουν οι γλουτοί σου
Μήπως κάνεις τα λάθος βήματα και σπαταλάς περισσότερο χρόνο απ'ότι χρειάζεται;

Θα έχεις και εσύ πιθανότατα παρατηρήσει πως όταν παίρνεις κιλά, οι γλουτοί σου γίνονται μεγαλύτεροι. Όπως είναι λογικό, αντίστοιχα όταν θα χάσεις βάρος οι γλουτοί σου θα γίνουν μικρότεροι, καθώς αποτελούνται κυρίως από λίπος. Κάνοντας όμως τη σωστή cardio γυμναστική θα μπορέσεις να χάσεις βάρος διατηρώντας παράλληλα τις καμπύλες σου στα σωστά σημεία.

Αρχικά, θα πρέπει να κατανοήσεις το τι σημαίνει απώλεια βάρους και να καταλάβεις το ποιος είναι ο σωματότυπος σου. Δυστυχώς, δε μπορούμε να επιλέξουμε από ποια σημεία του σώματος μας θα χάσουμε βάρος, και το σώμα μας αδυνατίζει σε όλα τα σημεία. Ο σωματότυπος μας όμως παίζει ρόλο στο πόσο λίπος θα χάσουμε και από που. Αν, για παράδειγμα, έχεις σωματότυπο αχλάδι, αυτό σημαίνει ότι τείνεις να αποθηκεύεις λίπος στους μηρούς και τους γλουτούς σου. Αν ο σωματότυπος σου θυμίζει μήλο, σημαίνει ότι όταν παίρνεις βάρος, το λίπος συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Μπορεί να σου φαίνεται πως κάθε μορφή cardio γυμναστικής είναι ίδια, αλλά αυτό δεν ισχύει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για απώλεια λίπους και διατήρηση των καμπυλών. Μπορεί το περπάτημα στο διάδρομο μια μια ώρα την ημέρα να σε βοηθάει να καις θερμίδες, αλλά σίγουρα δεν σε βοηθάει να "χτίσεις" τους γλουτούς σου. Μια καλύτερη επιλογή είναι η μικρότερης διάρκειας και πιο έντονες ρουτίνες γυμναστικής, όπως το να ανεβαίνεις σκαλιά, να κάνεις spinning και kickboxing. Με αυτές τις ασκήσεις, όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος αλλά θα εξαφανίσουν επίσης το κοιλιακό λίπος, όπως υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise το 2009.

Μπορεί οι μύες να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο από το λίπος, αλλά εξακολουθούν να καταλαμβάνουν χώρο. Μπορείτε να αντικαταστήσεις τον χαμένο όγκο στο πίσω μέρος σου ενώ χάνεις βάρος χτίζοντας τους μύες στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, οι μύες είναι πιο σταθεροί από το λίπος, που σημαίνει πως ο γλουτός σου θα έχει μια πιο ανυψωμένη εμφάνιση.

Δες εδώ μερικές ασκήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να γυμνάσεις τους γλουτούς σου: