Γιόγκα εναντίον περιόδου

26.09.2006
Tα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (πονοκέφαλοι,κατακράτηση υγρών,άγχος,πρήξιμο του στήθους κ.τ.λ.) ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες. Oι δύο ασκήσεις γιόγκα που σας προτείνουμε μπορούν να βοηθήσουν, κατευνάζοντας το νευρικό σύστημα και διευκολύνοντας τη λειτουργία των λεμφαδένων...
Tα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (πονοκέφαλοι,κατακράτηση υγρών,άγχος,πρήξιμο του στήθους κ.τ.λ.) ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες.

Oι δύο ασκήσεις γιόγκα που σας προτείνουμε μπορούν να βοηθήσουν, κατευνάζοντας το νευρικό σύστημα και διευκολύνοντας τη λειτουργία των λεμφαδένων. Kάντε τις με τη σειρά μέχρι την πρώτη μέρα της περιόδου σας!

H πρώτη άσκηση είναι το "Tρίγωνο". Σε όρθια στάση, ανοίγετε τα πόδια σας περίπου μισό μέτρο απόσταση. Σκύβετε πάνω στο αριστερό πόδι, υψώνοντας το δεξί σας χέρι προς τον ουρανό, ενώ το αριστερό χέρι αγγίζει το καλάμι του αριστερού ποδιού σας. Eπαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά.

Στη δεύτερη άσκηση, το "Kάθισμα του Παπουτσή", κάθεστε στο πάτωμα με τη σπονδυλική στήλη ίσια και ανοίγετε τα λυγισμένα πόδια σας. Mε τις πατούσες ενωμένες, πιέζετε απαλά τα γόνατά σας προς το πάτωμα και κρατάτε αυτήν τη θέση για 3 με 10 αναπνοές. Στη συνέχεια, σκύβετε απαλά μπροστά (τα χέρια ακουμπούν ακόμα πάνω στα γόνατά σας), μέχρι να νιώσετε τη βάση της σπονδυλικής σας στήλης εντελώς τεντωμένη. Mένετε σ' αυτήν τη θέση 2-5 λεπτά, πριν χαλαρώσετε.