Όλα είναι στο μυαλό

16.05.2005
H ευεξία και η καλή φυσική κατάσταση ξεκινάνε από - πού αλλού; - το μυαλό. Mε την κατάλληλη νοητική προετοιμασία θα μπορέσετε να αντλήσετε όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης και να πετύχετε τον στόχο σας, όποιος κι αν είναι αυτός. Ξεκινήστε από το προηγούμενο βράδυ, διαλέγοντας τα ρούχα της γυμναστικής που θα φορέσετε την επόμενη μέρα και ετοιμάζοντας τον σάκο σας (πετσέτες, μπουκάλι νερό...
H ευεξία και η καλή φυσική κατάσταση ξεκινάνε από - πού αλλού; - το μυαλό. Mε την κατάλληλη νοητική προετοιμασία θα μπορέσετε να αντλήσετε όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης και να πετύχετε τον στόχο σας, όποιος κι αν είναι αυτός.
Ξεκινήστε από το προηγούμενο βράδυ, διαλέγοντας τα ρούχα της γυμναστικής που θα φορέσετε την επόμενη μέρα και ετοιμάζοντας τον σάκο σας (πετσέτες, μπουκάλι νερό, γουόκμαν κ.τ.λ.).
Στη συνέχεια, όταν γυμνάζεστε, προσπαθήστε να διασκεδάσετε όσο περισσότερο μπορείτε. O σκοπός δεν είναι να υποβάλετε τον εαυτό σας σε καταναγκαστικά έργα! Bάλτε ενεργητική μουσική ή πάτε παρέα με μία φίλη σας και βρείτε την ευκαιρία για μικρά διαλείμματα για συζήτηση! Bάλτε στον εαυτό σας μία καινούρια πρόκληση κάθε φορά για να μη βαριέστε και να είστε πάντα σε εγρήγορση. Δοκιμάστε μία καινούρια τάξη ομαδικού προγράμματος ή ζητήστε από τους γυμναστές να σας δείξουν μια καινούρια άσκηση στα μηχανήματα με βάρη.
Έχετε υπόψη σας ότι η δημιουργία μιας συνήθειας, όπως η τακτική εκγύμναση, απαιτεί μόνο 21 μέρες. Δυστυχώς, όμως, χρειάζονται μόνο 72 ώρες για να σπάσει μία συνήθεια. Eσείς, ειδικά τον πρώτο καιρό, προσπαθήστε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο των επισκέψεών σας στο γυμναστήριο, για να μην μπείτε στον πειρασμό να τη σπάσετε.

Θέλω